Три важни правила, когато оставяме косата да изсъхва сама

Лятото е периодът, в който можем да си позволим да се погрижим допълнително за косата си, като спрем да използваме сешоар. Той влияе негативно върху дължините, като отслабва здравината на косъма и води до накъсване и начупване.

Всички знаем, че ако оставим косата си да изсъхне естествено, то формата ѝ едва ли ще изглежда задоволително. Всъщност, изисква се съвсем малко старание, за да направим прическата си гладка и блестяща, без топлинно сушене. Със съветите по-долу ще ви помогнем да подобрите уменията си, свързани с естественото изсъхване, а в резултат ще се радвате на красива прическа и здрава коса.

Козметични продукти

Омекотяване или фиксация? Блясък или заздравяване на накъсаните краища? Ако ви измъчва подобна дилема, с радост ще ви съобщим, че не е нужно да се спирате само на едно действие! Специалисти обясняват, че добре подбрана комбинация от продукти действа по-добре от употребата само на едно средство. Ако косата ви се нуждае от деликатно оформяне, то веднага след баня нанесете гел с деликатна текстура и лека фиксация, като след него добавите и крем, който да придаде мекота и сияние.

Разресване

Разресването е важен процес, който може да навреди, ако използвате неправилно подбран гребен или сресвате чисто мокра коса - така ще предизвикате сериозно накъсване и разрушаване на структурата на косъма, тъй като веднага след баня косата е най-уязвима. След нанасяне на козметика, разресването е задължително, за да разпределите равномерно продукта по цялата дължина. За тази задача можете да се доверите на четка със силиконови зъби, която е нежна към косата и скалпа и ще помогне за разнасянето на цялата козметика, която сте приложили по-рано.

Малък трик, но от изключително значение - не докосвайте постоянно косата си, докато изсъхва естествено. Постоянното премятане и преминаването с пръсти между кичурите ще отнеме от текстурата и формата на прическата. Освен това, така замърсявате косата още докато е мокра и вероятността тя да се наелектризира се увеличава значително.

Ако търсите разнообразие през лятото, но се стараете да запазите здравината на косата си, опитайте бързите и без топлинна обработка прически в предишната ни статия.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!