Как да оформим веждите според овала на лицето

Веждите често биват пренебрегвани по време на грима и това е съществена грешка. Добре оформените извивки създават рамката на лицето - те подобряват овала му, подмладяват и фино подчертават външния вид, придавайки кокетност.

Веждите имат голяма сила. Ако ги попълните правилно, например, можете да намалите голямото чело, да омекотите острите черти, да отворите очите, да стесните носа и да отклоните вниманието от недостатъците, като силната челюстна линия. Избирайки формата, трябва да се ръководите от очертанието на лицето, тена и цялостната си визия. И не забравяйте, преди да направите каквито и да било корекции, помислете внимателно - някоя трайна процедура може да завърши с карикатурен резултат, който със сигурност не искате. Затова е по-добре да внимавате с перманентния грим - неопитен козметик може да нанесе истинска вреда.

Общи принципи при определяне на формата на веждите

Независимо от всичко, вие сте тези, които сами да определите началото, края и извивката. Как да го направите? Застанете пред огледалото и вземете молив. Единият му край поставете към ноздрата, а другият местете по необходимите точки. Началото на веждите е линията от носа през вътрешния ъгъл на окото, а краят - линията от ноздрата към външния ъгъл. Ще откриете най-високата точка за красива дъга, когато насочите молива от носа през зеницата. Помнете, че веждите трябва постепенно да се стесняват. Направете процедурата пред голямо, но не увеличително огледало и гледайте право напред. Най-безопасна за изпълнение е с пинсети при дневна светлина. Друго предпочитано средство е специален восък. Това решение обаче се препоръчва за опитни дами, които коригират съвсем леко формата. Друг популярен подход за премахване на нежеланите косъмчета е чрез конец. Този метод трябва да поверите единствено в ръцете на обучен козметик.

Вежди и форма на лицето

Извивките се избират въз основа на противоположности: ако лицето има силни контури, веждите трябва да са меки и обратно. Не се опитвайте да направите двете абсолютно еднакви - в края на краищата лицето не е пропорционално. Все пак целта е да се коригира асиметрията, а не да се подчертава.

Овално лице: това е може би най-благодатната ситуация, защото не е нужно да спазвате строги правила. Чупките трябва да са естествени и сравнително меки, като се стесняват видимо към краищата.

Кръгло лице: то трябва да се издължи визуално, така че е нужно веждите да бъдат оформени леко триъгълни с ясно маркирана и остра най-висока точка на извивката и силно наклонен край. Заоблените вежди биха придали изненадан вид.

Квадратно лице: тук правим обратното на предишния случай. Дъгите трябва да са фини, без ръбове, което ще отклони вниманието от геометрията на лицето.

Удължено лице: То се нуждае от визуално скъсяване, поради което дебелите и прави вежди са напълно подходящи за него.

Триъгълно лице: Намалете широкото чело. Тук най-добрата форма на извивката е класическата лястовица - добре е да започнете да сближавате началата и да ги уплътнявате, например с молив и леко да повдигнете краищата.

Когато веждите не са перфектни…

Рядко една жена има красиви и гъсти вежди, които не изискват външна намеса. Повечето дами имат редки участъци, косъмчетата са прекалено тънки или пък непокорни дори и след коригиране. За щастие, съвременната козметика за вежди ви позволява да се справите с това бързо и без излишни усилия.

Като за начало, премахнете окосмяването между двете вежди, за да не изглежда така сякаш имате една. Нека се съгласим, че не всички сме Фрида Кало. Не отскубвайте твърде много - прекалено тънките линии не изглеждат никак красиво. Също така не изтънявайте повече от необходимото нито в началото, нито в края. По този въпрос е добре да се ръководите от разстоянието на очите.

След като получите желаната от вас форма, придайте на веждите правилния цвят. Дамите с тъмна коса трябва оставят естествения нюанс или да пробват по-светъл тон. Малко по-траен ефект дава къната (гел или крем), а ако искате моментален резултат, вземете специални сенки или молив. Блондинките трябва да бъдат по-внимателни - за да изглеждат красиви и естествени, веждите не бива да се потъмняват с повече от два тона. За оцветяване и коригиране на формата може да използвате помада или вакса, а за да фиксирате резултата - стилизиращ гел с деликатен пигмент. Когато рисувате допълнителни косъмчета, правете го в посока на растежа - в случая ще ви помогне специална писалка или четка за вежди.

За тази специфична и изключително важна част от лицето не се подвеждайте по модните тенденции. Хубаво би било да заложите най-вече на това, което изглежда добре на вас и вашите характерни особености.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!