5 лесни начина за естествен ежедневен грим

Естественият грим е винаги актуален - скрива несъвършенствата на кожата, коригира формата на лицето и изглежда ефектно. Затова подбрахме няколко съвета, които да следвате при създаването на точно такава визия.

Блестящи експерименти

Един от важните компоненти на този тип грим е лекият руж. Можете да използвате обичайните пресовани средства или стик. Ако пък нямате под ръка нито едно от двете, вземете  гланц за устни с цвят или червило в розов нюанс и съвсем леко нанесете на скулите. Резултатът е нежен и красив акцент на лицето.

Молив в цвета на устните

Искате да направите устните визуално по-обемни? Никак не ни се ще да ви разстройваме, но в грима “без грим” тази техника не е позволена. Специалистите категорично съветват да нанасяте гланц или червило в цвета на кожата и винаги да очертавате контура с молив, без да излизате извън границите - натуралните нюанси подчертават природната красота. Ако замените червилото с прозрачен гланц, устните ще изглеждат по-плътни.

Обемни вежди

Важен акцент в семплия грим са естествените пухкави вежди. Колкото по-рошави, толкова по-добре! Съветът на професионалистите е да ги оформите и боядисате в салон, а когато се гримирате да използвате фиксиращ гел - той помага да подредите косъмчетата в правилната  посока и да запазите формата на веждите през целия ден. Ако пък имате много светли косъмчета, изберете продукти с цвят, с който веждите да изглеждат по-изразителни.

Хайлайтър за свежест

Блестящата кожа се вписва идеално в естествения ежедневен грим. Запомнете - всичко трябва да бъде умерено - лицето не бива да изглежда мазно. Едно от големите предимства на  хайлайтърите е, че те помагат на кожата да изглежда свежа, дори когато нямате време за цялостен грим. Разкрасяват лицето с преливащи отблясъци и му придават здравословен цвят.

Нанасяйте хайлайтъра на тънък слой (подходяща е четка с форма на ветрило) върху издадените части на лицето - това ще бъде достатъчно за естествен грим.

Сменете фон дьо тена

За лек и ежедневен грим използвайте BB крем - той не запушва порите, изравнява тена и премахва зачервяването. Текстурата на такъв продукт е лека, така че дори през лятото няма да претовари кожата. За целта изберете устойчив и издръжлив ВВ крем. Ако все пак имате нужда да прикриете някои по-сериозни несъвършенства, най-бързият и лесен начин към постигането на минималистичен вид е основата. Тя изглажда епидермиса, прикрива порите и хидратира. След това нанесете тоналния крем.

Пропуснете спиралата

В този грим звездата е кожата, затова е добре да използвате или съвсем лека спирала, или направо да я пропуснете. Ако решите деликатно да извиете миглите и да им придадете малко повече плътност, заложете на кафявата гама. Изглежда напълно натурално и ефектно.

И накрая, когато вашият естествен грим е завършен, не забравяйте да напръскате с фиксиращ спрей. Направете го под формата на “Х” и “Т”, за да издържат продуктите през целия ден на лицето ви.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!