Колаген - изпитаната рецепта за млада кожа

Лесно е да се изброят вечните неща, които всяка от нас трябва да има в гардероба си. Класическа малка черна рокля, удобни и елегантни обувки, хубаво сако - те образуват перфектния тоалет. Дали обаче е така и при козметиката? Един вид крем за жени на всички възрасти и с различни нужди? Колкото и да звучи нереално, има съставка, която гарантира по-добър външен вид, независимо от възрастта и състоянието на кожата ви. Това е колагенът, същински Шанел №5 на хранителните добавки. Разберете как може да ви помогне!

Колагенът е вид протеин, който се произвежда в съединителните тъкани на човешкото тяло. Той е отговорен за устойчивостта и еластичността на кожата. За съжаление, с остаряването количеството на това съединение в тялото ни постепенно намалява. Кожата губи влага, плътност и първите бръчки започват да се появяват. Как можем да противодействаме на този процес?

Когато сте на 20…

Всичко изглежда много по-лесно тогава. Радвате се на прекрасен (или поне не лош) метаболизъм. Кожата ви е свежа дори след цяла нощ парти, фините бръчки около очите се появяват само спорадично и обикновено, когато се усмихвате. Жените на двадесет могат да осигурят на епидермиса си добра основа за следващите години. Някои казват, че младите момичета не трябва да използват козметични средства с активни съставки, тъй като те могат да направят кожата им „мързелива“. Това е основно погрешно схващане. Правилно подбраните продукти, включващи колаген, интензивно овлажняват и гарантират UV защита. Това е най-доброто нещо, което можете да дадете на кожата си на тази възраст.

Когато започнете 30…

Кожата ви все още изглежда страхотно, но трябва да ѝ осигурите по-интензивни грижи. Със сигурност ще ви е необходим околоочен крем с витамин С, който ще намали бръчките. В крайна сметка това е времето, когато сте професионално напълно активни, да не говорим за втората ви смяна у дома. Въпреки това, упорит проблем, който може да започне да ви притеснява, е целулитът - кошмар за жени над 30 години. Синдромът на портокаловата кожа е една от причините за загубата на колаген в тъканите. Можете да го попълните чрез редовно приемане във вашата диета на суплементи. Целулитът реагира добре на масажи, пилинг и кремове с масло от ший. Когато избирате продукти за грижа за лице, заложете на интензивно овлажняващи серуми и отлепващи маски.

Горе ръцете за 40-годишните…

Понякога е трудно да скриете признаците на умора от лицето си. Забелязвате загуба на влага на епидермиса, промяна в цвета и метаболизмът ви започва значително да се забавя. Чудите се колко по-лошо може да стане? Спрете! Всичко от което се нуждае вашата кожа е мощна доза подхранване! Не забравяйте, че може да подобрите външния си вид, независимо на колко години сте - никога не е късно! Инвестирайте в добри и тествани продукти, които съдържат високо количество колаген или ретинол. И двете вещества са с интензивно изглаждащо действие. Има само едно условие - трябва да се използват редовно.

Ако сте над 50…

Със сигурност сте забелязали неизбежното задълбочаване на бръчките, линиите на кожата и промяната в овала на лицето. Това е последствие от понижените нива на женския хормон, наречен естроген. Косата ви става по-тънка, а по шията и деколтето се появяват нови бръчици. Броят на колагеновите влакна в тялото ви намалява значително в сравнение с преди няколко години. Но това не е краят на света, нито причина за притеснения! Вземете две неща: добра хранителна добавка и лифтинг козметика, например маска или крем. Изберете продукти, които съдържат вещества като хиалуронова киселина, екстракти от гроздови семки и биотин. Те ще подобрят плътността на кожата ви и видимо ще намалят бръчките.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!