Sheet masks - как да извлечем най-доброто от тях?

Използването на памучни маски винаги е било голямо удоволствие и време да се поглезим. Разнообразието им е огромно - от форми на животни до избор за всеки тип кожа. Но дали извличаме максималното от тях? Наскоро научихме няколко начина как да подобрим действието им и не можем да не ги споделим с вас! Те крият повече възможности, отколкото сме си мислили.

  • Масажирайте с пръстите си

Направете лек масаж, докато маската е на лицето ви. Така подпомагате кръвообръщението. Само внимавайте да не прилагате твърде силен натиск, който може да навреди на кожата ви.

  • Масаж с ролер за лице

Напоследък все повече звезди и инфлуенсъри показват манията си към ролерите, които улесняват нанасянето на серуми или служат просто за масаж. Използвайте го върху памучната маска. Той ще помогне на полезните вещества да проникнат по-бързо и дълбоко в епидермиса. Освен това, както при обикновения масаж, ще стимулирате притока на кръв. За максимален резултат и релаксация - поставете уреда в хладилника за няколко минути.

  • Съхранете останалия серум

Памучните маски обичайно са напоени старателно в серум, както и вътрешността на опаковките им. Следващият път не бързайте да я изхвърляте, течността има различни възможности за приложение. Може да нанесете останалото количество върху шията или да я съхраните в малко шишенце. Така ще имате количество за няколко употреби и ще успеете да спестите средства от закупуване на серум, поне за кратко. Може да приложите останалото количество от опаковката и върху лактите и коленете - кожата там често е суха и допълнителна хидратация никак няма да навреди.

  • Направете си пачове

Вече сте отделили останалия серум? Вместо да го масажирате в кожата на лицето си, защо не го превърнете в пачове? Отрежете памучен тампон и напоете двете части. Поставете ги под очите, за да подобрите общото състояние на областта и да преборите фините линии и тъмни кръгове.

В духа на страстта ни към памучните маски, ще споделим с вас нашите любимци:

Насладете се на тях и “остатъка” им!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!