Направи си сам… козметичен продукт

Искате ли да превърнете дома си в козметична лаборатория? Представяте ли си малки и големи колби, дим и пуф.. ето ви крем за милиони? Не, не няма да се случи точно така. Но все пак имате възможност да комбинирате различни съставки, от които да се получат абсолютно оригинални продукти, отговарящи на вашите нужди и желания.

До момента сме свикнали да забъркваме компоненти от кухнята, за да направим маска за лице или коса. Но защо не пристъпим към следващото ниво? Нека се научим как да си  направим крем за лице, балсам за коса, душ гел, при това напълно професионално. Не се съмнявайте в уменията си. Козметиката, която ще разработите ще бъде изключително качествена и натурална.

Добре, време е да пристъпим към същинската част - как да осъществим тази идея?

Полска марка създаде органични основи за различен тип продукти. Към тях може да добавяте любимите си масла, витамини, хиалуронова киселина и други активни съставки. Ще получите персонална козметика, комбинирана така, че да отговаря на вашите специфични нужди.

Често сменяте козметичните продукти, защото не откривате подходящия? Повечето съдържат вещества, които раздразняват скалпа или кожата на тялото ви? Време е да направите сами идеалния продукт!

Специално за вас съчетахме няколко рецепти, за да ви покажем на какво сте способни - по една за всяка основа, която се предлага. Останалото оставяме на въображението ви!

Как да направим крем за лице?

Първо, разбира се, ви е необходима кремообразна основа. Към нея добавете коензим Q10 с масло от макадамия за подобряване на тонуса, изравняване на тена, намаляване на бръчките и предотвратяване на вредното влияние от слънчевите лъчи. Основата е в състояние да абсорбира 10-30% от активните съставки, затова ако се разреди твърде много, можете да добавите няколко капки разтопено масло от шеа или кокос, които след охлаждане ще сгъстят крема.

Как да направим душ гел?

Към основата за душ гел може да добавяте различни етерични масла, в зависимост дали искате да отпуснете или ободрите сетивата си. А ако мечтаете да се отървете от целулита, прибавете етерично масло грейпфрут. Може да съчетаете с масла и растителни олиа, като количеството използвано от тях трябва да не надвишава две супени лъжици на 500мл.

Как да направим балсам за коса?

Основата за балсам, както и останалите, съдържа съставки от растителен произход, придобити от сертифицирани култури. За да подсилите изтощената коса, добавете хидролизиран кератин, който ще повиши нейната еластичност и устойчивост, ще предотврати накъсването и ще създаде защита срещу UV лъчите.

Как да направим маска за лице?

Основата за маска за лице е чудесна, тъй като е базирана на спирулина. Тя притежава впечатляващо съдържание на протеини, до 18 аминокиселини, бета-каротин и витамини A, B, C, D, E, K. Толкова е страхотна, че може да я използвате без добавки, освен вода! Смесете 20 g спирулина и вода (не използвайте дестилирана или деминерализирана). Нанесете пастата върху почистено лице, деколте и шия. Измийте след около 20 минути. Не използвайте повече от два пъти седмично.

И запомнете, винаги добавяйте съставките в следния ред: масла, активни съставки (като хиалуронова киселина) и последни - водоразтворимите компоненти.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!