Как да открием перфектния фон дьо тен

Изгряваща звезда

Всяко момиче в определен период от живота си се възхищава на някоя музикална или филмова звезда. Стои с часове пред екрана, за да запомни всеки жест, мимика или дума на своя идол. Кое прави звездите по-различни и им придава имиджа, за който мечтаем?

Завладяващата визия държи в гравитацията на една или друга красавица цели поколения почитатели. За тази визия, разбира се, работи цял щаб гримьори, фризьори, пиари и пр. Дори когато любимките ни изглеждат неглиже, пак са покрити с подходящ, макар и лек, грим за естествено, но завладяващо излъчване.

За да бъдете изгряваща звезда, осигурете си съвършената кожа.  С малкия Голям помощник - фон дьо тена.

Избор на фон дьо тен

Водещите марки непрекъснато създават нови формули с добавени екстри, за да спечелят вниманието и любовта на жените, които искат винаги да изглеждат съвършени. Антибактериален фон дьо тен, фон дьо тен за проблемна кожа, с SPF фактор, матиращ, хидратиращ, озаряващ, водоустойчив, с бронзиращ ефект, с лифтинг ефект (за зряла кожа), противобръчков и т. н.

Изобилието леко обърква неспециалиста, затова, преценете какво точно искате да прикриете с продукта, който ще изберете според типа на вашата кожа.

Всеки тип кожа се нуждае от своя продукт. Чувствителната, склонна към алергии, може да разчита на минерален фон дьо тен или антибактериален, на естествена основа. 

Мазната кожа се нуждае от матиращ фон дьо тен, в чийто състав няма масла. На сухата кожа, жадна за овлажняване, прави добра симбиоза с хидратиращ фон дьо тен. Нормалната кожа е с предпочитания към кремообразните консистенции. 

Варианти консистенции

  • лека кремообразна консистенция - тонира и хидратира. Осигурява равен тон, оставя лек филм - практично решение за красавици с млада кожа без несъвършенства;
  • средна гъстота - изглажда повърхността и прикрива малките несъвършенства - пъпчици, петънца;
  • плътна текстура - прави чудеса с релефна и пигментирана кожа плюс склонната към акне.

През деня слънчевите лъчи струят отвсякъде. Използвайте коригиращо средство със слънцезащитен фактор, за да не допуснете лицето ви да се превърне в шахматна дъска.

Лицето е визитката ни. Директно или не, казва много за нас и отношението към себе си. Когато се харесваме изглеждаме красиви, позитивни, уверени и успели. Всеки иска да бъде до хора с излъчване, защото повдигат собственото му самочувствие и усещане, че е като тях. 

В страната на чудесата

За да бъдете разпознаваеми и желани, ето разновидностите фон дьо тен, готови да завоалират несъвършенствата, независимо от времето и повода:

*Кремообразен фон дьо тен - силно пигментира, лесно се абсорбира;

              *Течен фон дьо тен - придава естественост, нанася се дори с пръсти;

                           *Крем-пудра  - матира лицето, тушира лъскавата мазна кожа;

                    *Мус - кадифена пяна за нормална и смесена кожа;

            *BB крем - Blemish Balm - оцветява и овлажнява. Втора кожа;

*CC крем - Colour correcting - висока покривност, заличава торбички под очите, капиляри, пигментни петна, синини. Има го и със слънцезащитен фактор. 

Постигнете ефекта на съвършеното порцеланово лице като под фон дьо тена поставите праймър - основа за корекция на тена с изглаждане и изравняване на повърхността. Праймърите прикриват фините бръчки, стягат лицето и постигат идеалната гладкост. След нанасяне на праймъра, изчакайте 1-2 минути, след това добавете фон дьо тена.

Апликаторът

В бързината голяма част от дамите нанасят фон дьо тена с пръстите на ръцете. Така се хаби най-малко материал, но дали винаги ръцете са чисти? Ако не са, има риск от възпаление на лицето. Използвайте апликатор - силиконов или дунапренова гъбка. Навлажнете я предварително, за да не поеме прекалено много от продукта. Четката също е вариант. След всяка употреба е необходимо да се дезинфекцира с препарат за почистване на четки за грим във вид на гел или спрей. Ако нямате в наличност, работа ще свърши спирт или ракия. Гъбката може да се изварява в съд с вряла вода.  

Какво се крие зад маската

Няма универсален фон дьо тен. Дори да не попаднете от първия път на вашия продукт, не се притеснявайте. Жената не винаги знае какво точно иска. За това пък отлично знае какво не иска, именно заради опита си, придобит от метода проба - грешка.

Бъдете красиви и неустоими, иновативни и различни. Експериментирайте с различни визии и средства. Не забравяйте обаче - зад каквато и маска да се скриете, с нея може успешно да изиграете ролята си, но когато завесата падне и представлението свърши, отново ще сте в реалността, където, трябва да продължите да светите със своя, собствена светлина, акумулирана във вашия интелект, позитивна енергия, красиви мисли и дела. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!