Нов сезон - нова визия

Сезонът на отпуските е към своя край. Време е да се завърнем в училище или на работа с гръм и трясък. Да покажем на себе си и другите новото си амплоа, промяната, която утвърждаваме чрез своята визия, но всъщност знаем, че ни е нужна по-скоро във вътрешен план.

Know how

Ние, жените, имаме уникалната способност да се справяме с всякакви проблеми и комплекси - от личен или професионален характер. Нов парфюм, чанта, обувки, козметичен аксесоар, фешън тоалет винаги са добре дошли. На подсъзнателно ниво тези неща ни карат да се чувстваме успели, красиви, утвърждават статуса ни на личности, които могат да си позволят скъпи глезотийки. Защото го заслужаваме. 

Смяната на прическата е част от нашето Know how.  На кое за заложим - формата или цвета? Хм... защо не и двете? Новата визия ще компенсира несъвършенствата в живота ни, ще ги омаловажи, за да продължим напред към новите неща, които ни предстоят. Уверени, красиви, безкомпромисни. 

Промяната

Различен цвят на косата със сигурност ще внесе свеж полъх в живота ни. Ще накара другите да ни забележат. Да видят, че не стоим на едно място, а движим нещата. Караме ги да се случват. По нашия начин.

Решението е взето. Сменяме цвета. Колебаем се само какво средство да изберем. Къна, безамонячна боя или перманентна? 

Къна

Морето, слънцето, сухият летен въздух са изтощили косата ни. Добре е да потърсим щадящо разкрасяващо средство, което да я оцвети и подхрани. Единственият натурален начин за боядисване - къната - дава траен цвят, съживява обезцветената коса, заздравява скалпа. В приготвянето могат допълнително да се добавят масла.  Природното багрило образува защитен филм около косъма, без да го поврежда. Имайте предвид, че ако впоследствие правите маски на косата, няма да действат толкова ефективно, именно поради тази защитна обвивка.

Натуралната къна е с червеникав нюанс, силно пигментира и оставя траен цвят, който леко потъмнява ден-два след процедурата. За омекотяване на червените оттенъци се добавя амла. За кестеняв оттенък се смесват къна и индиго на прах. За червеникаво-рус нюанс - къна и касия. 

Безамонячна боя

Състои се от вещества на растителна основа - естествени екстракти и багрила, които не причиняват алергии. Подсилва цвета. Придава блясък. Боядисва косъма само отвън, без да нарушава структурата му. Поради това действието й е доста по-малотрайно. Чудесен вариант за хора с чувствителен скалп и алергия към амонячни продукти. Безамонячната боя само променя нюанса, който имаме в момента. Ако желаем драстична смяна на цвета - ще трябва да се обърнем към амонячен продукт. Постига плътност и наситеност, без да изтощава. Тъй като косата расте с около 1 см на месец, този тип боя върши работа до следващото, поддържащо корените, боядисване. 

Амонячна боя

Подходяща е за драстична смяна на цвета. Прониква дълбоко в сърцевината на косъма, затова покрива по-добре. Особено подходяща за бели коси. Предлага се във вид на мус, гел и крем боя. Задължително е след третиране с амонячна боя да се ползва балсам. Перманентната боя съдържа парабени, оксиданти, PPD (Paraphenylenediamine). Именно високата активност на химикалите (някои от които канцерогенни) води до по-голяма дълготрайност и наситеност. Амонякът е агресивен и върху косъма, и върху скалпа. Тестът, преди употреба, е задължителен. Така или иначе, много красавици поддържат цвета си с амонячна боя за коса години наред и косите им са все така гъсти и обемни. Навярно използват подхранващи маски за коса

Скъпи дами,

Неслучайно наричат жените по-красивата половина на човечеството. Жената е нежна, чувствителна, крехка и ласкава. Забравете всички приказки за равенството между двата пола. За това колко силни и еманципирани са жените днес.

Силата на жената е в нейната слабост!

Само така утвърждава статуса на мъжа като закрилник и покровител, за да властва над него с всички средства на женската си същност.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!