Не на пилинга и микродермабразиото през лятото

Красотата изисква жертви

Огледалото е най-верният и безпристрастен приятел на жената. Отразява точно това, което вижда, а не което искаме да видим. За да харесаме образа си, са нужни някои хитрости и похвати за запазване и поддържане на красотата. Жените сме готови на всичко, за да бъдем винаги красиви и имаме секси излъчване. В своето желание да блеснем с красиво лице и диамантена кожа понякога допускаме някои грешки като правим разкрасяващи процедури в неподходящ сезон и забравяме последващата грижа за кожата.

Но жената е жена. Науми ли си нещо, действа незабавно.

Пилинг + слънцезащита = успех

Тенът ви е неравномерен, а досадните пъпчици упорито ви преследват? Лесно е да се отървете от тях с микродермабразио или пилинг. В резултат изчезват акнето, пъпчиците, пигментните петна. Малките бръчици се заличават и изглаждат. Обаче…

Абсолютно неподходящо е през лятото да се извършва микродермабразио или химически пилинг на кожата на лицето. Микродермабразиото, макар неинвазивно и безболезнено, излющва повърхността и заличава малките несъвършенства, избелва и изглажда лицето. Промяната е моментална. 

Химическият пилинг премахва горната част на кожната повърхност с киселини. Мъртвата кожа пада дни наред, след което се появява нова - нежна и уязвима като кожата на новородено. И както малкото дете, има нужда да я пазите и се грижите за нея непрекъснато. 

Пилингите се извършват от дерматолог, козметик или в домашни условия с подходящ ексфолиращ продукт. Алфа хидрокси киселините (AHA) са плодови, извличат се от натурални продукти като лимон, грозде, касис, пасифлора, ягоди, боровинки, лайм и пр., и въпреки това се нанасят по определена технология, поредност и времеви континиум.

Бягство от светлината

Основна грешка след тези процедури е липсата на последваща грижа. За да не се превърне разкрасяването в кошмар, задължително използвайте слънцезащитен продукт за лице. Не само когато излизате навън, но веднага след събуждането от сън, у дома. Опасните УВ лъчи не са само навън. Те проникват през прозорците, щорите, дрехите, шапката и очилата. Няколко дни не излизайте, останете вкъщи. Максимално ликвидирайте светлината - пуснете плътно щорите и пердетата, като нанасяте слънцезащитен крем с висок фактор за защита, предпазващ и от двата вида лъчи - UVA / UVB. Нанасяйте крема през 2 часа. Забравете за солариума.  

Когато мине определения период и се върнете към обичайните ежедневни дейности, помнете, че действието на различните слънцезащитни кремове започва след абсорбцията. Първо се намажете, изчакайте поне 20 минути, едва след това излезте, не веднага след нанасянето. 

Планинското слънце > плажното слънце

Ако решите все пак да си направите плаж, заредете се с водоустойчив слънцезащитен крем. При къпане и плуване в басейна или морето, кремът ще пази кожата ви поне час, преди да нанесете отново. 

Слънцето в планината действа по-агресивно върху кожата, отколкото на плажа. При по-голяма надморската височина рискът от изгаряне е по-голям. Имайте го предвид преди да запрашите през уикенда с компанията към някой планински курорт. Колкото по-светла е кожата ви, толкова по-висок слънцезащитен фактор трябва да ползвате. 

Ако сте от хората с чувствителна кожа, освен със слънцезащитно средство, подсигурете се и с плажен чадър с УВ защита, както и с тениска от специална материя, чиято повърхност отблъсква  UVA и UVB лъчите почти на 100%.  

Алтернатива за тен без изгаряне 

Можете да имате тен, без да се пържите часове наред под палещите лъчи. Спрей, лосион или автобронзант за изкуствен тен има в изобилие на един клик разстояние. 

Каквито и несъвършенства да забележите по лицето си през лятото, опитайте да ги прикриете с пудра или фон дьо тен. За по-драстичните промени, изчакайте есенно-зимния сезон, когато повече време ще сте вътре, отколкото навън.

Колкото до огледалото… То отразява само външната красота, а вътрешната можем да покажем с поведението си, начина на общуване и ценностите, в които вярваме.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!