3 съвета за красиви стъпала

Дойде ли летният сезон всички искаме да имаме красиви крака. На плажа, на басейна или дори, обувайки любимите си сандали за разходка – показваме ги навсякъде. Струва си да се погрижим за тях, особено след отминалите студени дни, когато  да ходим изцяло със затворени обувки бе ежедневие.

Най-вероятно не обръщате внимание на стъпалата си всеки ден в забързания ритъм на живот. Макар в някои ситуации да можем да прикрием факта, че не сме се грижили достатъчно за тях, то отивайки на море, сауна или дори на гости на някой приятел, няма как несъвършенствата да останат незабелязани. Тогава загрубелите и напукани пети, неравните нокти и стърчащите кожички, може да ни причинят сериозен дискомфорт. Вместо да се притеснявате вземете нещата в свои ръце (или крака) и започнете с топла и релаксираща вана.

Накиснете стъпалата

Накиснете стъпалата, за да омекотите кожата. Изборът на продукти, които да използвате е много богат. Соли, перли, специални пилинг терапии, които спомагат при грижата за красиви стъпала. Но най-важно е продуктите, които изберете да регенерират, омекотяват и изглаждат ходилата.

Добре е в състава си да имат алантоин, който успокоява раздразнената кожа и укрепва тъканта, морски водорасли, които подмладяват и ревитализират кожата, кора от дъб, която релаксира, различни билки и масла. Страхотно действие безспорно има и морската сол. 

Добре е също така да се използва козметика с антисептичен ефект, която не само пречиства и релаксира, но също така подновява нормалната бактериална флора на стъпалата, премахва неприятния мирис и спомага за справянето с прекомерното изпотяване.

Нежният масаж е също важна част от пътя към по-красиви стъпала, затова не бива да го пропускаме.

Задължителната пемза

И макар да сме омекотили стъпалата с накисване, това съвсем не е достатъчно, за да ги направим красиви и здрави. Повечето от нас имат проблем с твърдите участъци и напуканите пети. За да се справите с това, трябва редовно да използвате пемза или електрическа пила.

Няколко важни правила! Може би смятате, че колкото по-често и по-силно правите тази процедура, толкова по-добри ще се резултатите. Това обаче съвсем не е така. Прекомерното търкане всъщност стимулира кожата да се изсушава повече, така премахвате и здрави клетки и може да навредите на кожата повече. А ние точно това искаме да избегнем, нали? За да не се стига до там, напълно достатъчно е да използвате тези продукти 1 път в месеца. Защо само един? Защото, за да се възстанови, на кожата са и необходими 30 дни.

Ако пък смятате, че това за вас е недостатъчно,между пилинг процедурите , използвайте подходящи кремове, съдържащи плодови киселини или фини абразивни частици.

Ако предпочитате пемзата, то използвайте деликатни кръгови движения. В случай, че използвате пила по-добре е да действате с плъзгащи движения, а в края на процедурата направете няколко изглаждащи движения в една и съща посока, така че да изгладите всички неравности. Може да търкате и на суха, и мокра кожа, но внимавайте във втория случай, защото по-лесно може да раздразните кожата.
                              

Заздравяващи кремове на вашите услуги

Ежедневено - за да сведете до минимум сухата, загрубяла и напукана кожа – използвайте крем за крака, който лесно се абсорбира и е богат на минерали. Какво ще ми помогне? Охлаждащият ментол, подмладяващият витамин Е, омекотяващите масла с авакода и жожоба, маслото от ший, всички тези съсавки помагат в грижата за красиви и здрави стъпала. Колкото по-концентрирани са  съставките, толкова повече хидратират. Заслужава си да опитате и маска за крака, която да прилагате един път седмично.

Ако имате сериозен проблем с напукани и болезнени пети, за които нищо не помага, то тогва пробвайте с ексфолиращи чорапи. Поставете ги на краката за около час, но времето при различните производители варира, така че четете етикета, и се пригответе загрубялата кожа да се изчиства около 10 дни. След това ефектът ще е дълготраен, а той се дължи на различните видове киселини – силицилова, гликолова, млечна. Специалната формула на чорапите се дължи и на подхранващите съставки като глицерин и алантоин.

 И за десерет… красив педикюр

След като стъпалата ти вече са меки, гладки и очарователни, поглези ги с един последен акцент - лак за нокти. Ако отиваш на почивка пробвай с цветове като морско синьо, жълто, коралово, червено. Ако пък си традиционалистка довери се на пастелните класики – розово, бежово, nude, бяло. Те винаги са правилен и елегантен избор, но може да разчупите класиката, добавяйки малко блясък с брокатен лак за нокти.

Не забравяйте, че е по-добре само да избутате кожичките без да ги режете, след което намажете с подходящо гелче или зехтин. Също така е важно да изрежете плочката на нокътя много внимателно с правилния инструмент – използвайте нокторезачка или права ножичка. Винаги скъсявайте ноктите в права линия и едва след това оформяйте ръбчетата отстрани. Никога не режете плочката прекалено дълбоко, защото това може да доведе до болезнени враствания и възпаления.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!