Най-честите грешки в грижата за кожата

Независимо дали отделя минута или час, всяка от нас полага грижи за кожата си, всекидневно. Но замисляли ли сте се, че може би допускате грешки при нанасянето или избора на продукти? Ние също установихме, че го правим! Следващите съвети са консултирани с дерматолози и ще подобрят както сутрешната, така и вечерната ви рутина.

Използвате много продукти и в големи количества

С такова разнообразие от чудодейна козметика, ние също се изкушаваме от нови покупки. Освен голямото чудене кое, кога да използваме, факт е че пренасищаме кожата си с твърде много съставки. Например, ако използвате няколко продукта, в които има AHA киселини, прекалено силно ще ексфолирате епидермиса и ще унищожите естествената защитна бариера, която притежава. Имайте предвид, че колкото по-силни са компонентите, толкова по-малко трябва да е количеството, което нанасяте. А що се отнася до правилните дози:
- Грахово зърно: лосиони и кремове за лице, както и тези за ръце и стъпала;
- Гроздово зърно: почистващи продукти, тоник, маски за лице и лосиони за тяло;
- Оризово зърно: околоочни кремове, серуми и различните терапии за лице.


Не нанасяте в правилен ред

Вече уточнихме размерите, но всъщност знаете ли в какъв ред да прилате козметиката? Доста от нас просто наслагват, без да се замислят, че е много важна последователността, за да успее всеки един продукт да свърши работата, която обещава. Още тази вечер започнете прилагането в този ред: почистващ продукт → тоник → крем за коригиране на петна → серум → околоочен крем → хидратиращ крем → масло → SPF средство. Първо се прилагат по-леките консистенции, които няма да блокират следващите. Добре е също така да изчакате около минутка между всеки, за да успее да проникне в епидермиса.

Измивате лицето си със сапун

Не си го причинявайте! Дори да сте подбрали добро качество и да струва доста, той отнема цялата хидратация на кожата и така образува наслояване на мъртви клетки, по нейната повърхност. Сапуните съдържат високи нива на pH, които са способни да пресушат дори мазния епидермис. Насочете се към почистващи лосиони или гелове, съдържащи антиоксиданти, които ще предпазят и салицилова киселина, която ще почисти порите ви.

След почистване не нанасяте хидратиращ продукт или тоник

Хванахме ви! Специалистите съветват да нанесете подходящата козметика до 60 секунди след измиване. Така ще избегнете естествената дехидратация, която настъпва много бързо.

Не използвате SPF всеки ден

Нашата любима козметика с ултравиолетов филтър, която не спираме да споменаваме. Използвайте такава не само лятото, но и зимата. Ако искате да останете млади и красиви възможно най-дълго, нанасяйте всеки ден, за да предпазите кожата от вредните UV лъчи.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!