SOS срещу изпотяване

Здравето, добрият външен вид, увереността и самочувствието до голяма степен се дължат на хигиената. Искате или не, хора и събития оставят своя отпечатък върху емоциите ви, крадат ценни мигове от вашия живот и, по един или друг начин, го променят. Научите ли се да ги игнорирате, ще изчистите съзнанието си и ще имате повече време за любимите неща и потребности.

Хигиената на тялото е по-лесна за контролиране от хигиената на ума. Миенето на ръцете, къпането, носенето на чисти дрехи са базата, без която никой не може. За да сте винаги във форма, е необходимо да използвате много и различни средства, чиято задача е да направят недостатъците ви невидими. 

Какво ни провокира да се потим

Изпотяването е кошмар за всяко съвременно момиче, независимо от възрастта. Хиперактивност, стрес, високи температури, носене на тъмно облекло са само някои от обичайните заподозрени, предизвикващи обилното потене. То е също така начин тялото да си отмъсти за “бонуса” да носи няколко излишни килограма в повече. В транспортните средства, на работата, във фитнеса или на партито - за да бъдете номер едно навсякъде, е необходимо да откриете точните продукти, които да ви предпазят от появата на мокри петна под мишниците. 

Летните горещини са истинско предизвикателство. Непоносимата жега активира проблема, с който парфюмеристите отдавна водят война. 

Как да кажем сбогом на изпотяването

Всеки притежава парфюм или дезодорант. Уханието им обаче съвсем не може да заличи неприятната миризма на пот. Решението е да се действа проактивно, за потискане на дейността на жлезите. Стандартните дезодоранти действат освежаващо, пръскат аромат, но не могат да блокират функцията на потните жлези.

Сейф с козметични оръжия

Антиперспирантите са друго нещо. Има ги във вид на спрей с висока дълготрайност или като рол-он, чиято компактна опаковка може да се носи навсякъде. Задължително е, преди употреба, проблемната зона да бъде почистена. Водата е класическо миещо средство. Ако обаче сте на място, където няма чешма, може просто да извадите от чантата си пакетче антибактериални мокри кърпички и да забършете кожата, преди да нанесете крем-антиперспирант

Някои хора са чувствителни към препарати. Не понасят средства, в чието съдържание има консерванти, алуминий, оцветители и дори алкохол. Био дезодорантите не предизвикват дразнене, зачервяване и алергия. Те съдържат органични продукти, събрани от градините на майката природа. За да сте сигурни, че след грижата по дрехите няма да се появят петна, добре е да почакате няколко минути, докато кожата абсорбира фината консистенция. Едва след това се облечете.

Ясно е, че най-удобните обувки са маратонките. Кецовете и гуменките - също. Някои модели запарват краката и, освен, че предизвикват ужасна миризма, водят до образуването на гъбички. Спреят за крака може да осигури надеждна защита. Прилага се бързо и лесно, само за секунди.

Ползите от изпотяването

Изпотяването е нормална защитна функция на организма за поддържане на баланса и изхвърлянето на токсини. Не е нужно по 24 часа на ден кожата да бъде изкуствено потискана да не диша и не се самоохлажда. Водата, антибактериалният сапун или душ гелът ще бъдат верните ви приятели, без които не бива да оставате дори ден през всеки сезон. Каквото и да ползвате през деня, за неутрализиране на прекомерното изпотяване, вечер, преди лягане, душът ще заличи всяка следа от козметика и ще подготви тялото за активна почивка, регенерация и попълване на енергийния заряд.

 

А… Колкото до нехигиеничните хора и събития, специалистите все още не са изобретили универсално средство за измиването на ума и сърцето от тях. Навярно защото знаят, че всеки човек е достатъчно силен да изгради свое защитно поле, в което има място само и единствено за нещата, които го правят истински щастлив.

 

 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!