Отървете се от пъпките за 24 часа

Събуждате се, а на лицето ви се е появила пъпка? Независимо от това какъв ден ви предстои, ние знаем колко досаден може да бъде този проблем. Представяме ви 7 начина, чрез които със сигурност ще унищожите неприятните комедони, при това за 24 часа. След тази статия ще бъдете напълно подготвени за атака при следващата им поява!

1. Лед

Кубче лед в кърпичка от плат, би свършило невероятна работа. Поставете компреса директно върху зоната, като на всеки 15 секунди премахвате и отново поставяте, в продължение на няколко минути. Така ще облекчите възпалението и със сигурност ще намалите размера.

2. Аспирин

За интензивна борба, през нощта, чудесен избор е именно аспиринът. Той притежава противовъзпалително действие, което ще изсуши пъпките. Поставете 4-5 аспирина (съобразете с броя на пъпчиците по лицето) в купа, добавете 2 с.л. вода и ги оставете да се разтворят. Ако са останали бучки може да ги начупите с лъжица и да приложите пастата директно. След 10 минути отмийте с топла вода. Още на следващата сутрин размерът на комедоните ще бъде значително по-малък.

3. Чаено дърво

Всеизвестен факт е, че чаеното дърво е мощен лечител на акне. Но тъй като етеричното масло е доста силно е добре да го комбинирате, например с мед. Така ще предотвратите допълнително раздразнение. Добавете 3-4 капки от чаеното масло към една с.л. мед. Почистете лицето си добре, нанесете сместа директно върху пъпките и оставете за цяла нощ. Изплакнете на сутринта.

4. Грим

Когато се отнася до прикриване на несъвършенства, първото което ни хрумва е голямо количество коректор. Няма никакъв проблем да използвате грим, но нека съставът му не запушва порите, а най-добре е ако той съдържа салицилова киселина. Тази съставка е често използвана в бялата козметика против акне и ще ви позволи да изглеждате добре и същевременно ще се погрижите за по-бързото отстраняване на пъпките.

5. Чесън

Чесънът притежава високо съдържание на антиоксиданти, точно затова се препоръчва при настинка и за подсилване на имунната система. Освен това той има и противогъбични свойства, които са чудесни за прогонването на пъпки. Разделете скилидка наполовина и разтъркайте върху проблемната зона, оставете за 5 минути и когато ароматът със сигурност ви е дотегнал, изплакнете с топла вода.

6. Лимон

Вероятно всеки от нас има такъв вкъщи и докато просто си стои, може да послужи за нещо полезно. Киселинността му убива голяма част от бактериите, затова го задръжте за няколкото минути върху пъпката.

7. Не стискайте!

Категорично ви забраняваме да стискате пъпките! А и не само ние, дори дерматолозите. Така нанасяте травма върху кожата си, която води до възпаления, инфекции и потенциален белег. Накратко, ще отнеме двойно повече време зачервяването да изчезне.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!