Удължете трайността на парфюма си с тези трикове!

Ние от MAKEUP считаме, че ароматът е личният почерк на всеки един от нас и той трябва да бъде подбран правилно. Но когато вече имате свой любимец, знаете ли как да извлечете максимума от него и как той да трае възможно най-дълго? Доверете ни се и превърнете съветите по-долу ваш навик.

Правилните места за нанасяне

Всички знаем как парфюмът трябва да бъде впръскван върху китките и зад ушите, но доста хора го смятат за тотално клише. Всъщност, най-подходящите места за нанасяне са именно пулсовите точки - шия, китки, свивката на лактите, както и посочените по-горе. Дамите могат да напръскат и вътрешната част на колената, а господата нека нанесат няколко капки върху яката на ризата си, така при всяко движение, ще събуждат базовите нотки. Съвет - нанесете неароматизиран лосион или малко вазелин, преди парфюма, тъй като ароматът трае повече върху добре хидратирана кожа.

Колкото повече, толкова повече - съвсем неправилно

Тази максима тук изобщо не важи. Не е нужно да ухаете на магазин за парфюми и да ви усеща дори съседът. Нужни са ви от 3 до 5 помпички, в зависимост колко е наситена композицията. Друга причина, която може да повлияе на количеството, е че вече твърде много сте свикнали с уханието. Околните обаче продължават да усещат високата дозировка! Съветът ни е да подберете два или три аромата, чиято употреба да редувате. Така и вашите сетива ще се наслаждават на всеки един от тях.

Съхранение

Ключова роля играе съхранението на шишенцето. Избягвайте слънчеви места и такива с високи температури, както и влага. Тези фактори влияят доста върху съединенията в състава, изменят аромата и намаляват силата му.

Не втривайте

Наложено ни е, че след впръскване трябва да потъркаме двете си китки, за да разгърнем аромата. Не го правете! Оставете парфюма естествено да разтвори нотките си, чрез топлината на кожата ви.

Парфюмна вода vs тоалетна вода

Много хора все още не знаят какво точно ги различава. Запомнете, разликата е в концентрацията. Колкото по-висока е тя, толкова по-интензивно е уханието. Eau de Parfum (EDP) притежава по-голяма трайност и сила, тъй като нотките в Eau de Toilette (EDT) са разредени. Това е и причината парфюмната вода да е на по-висока цена от тоалетната. Тук ще напомним за количеството впръсквания - със сигурност се нуждаете от по-малко, ако притежавате EDP.

Бърз трик

Напръскайте хартиена кърпичка с любимия си аромат. Поставете по една върху всеки рафт в гардероба ви. Така дрехите ще ухаят винаги и ще бъдете запомнени с това благоухание.

Подбирайте ароматите с много любов! Бъдете сигурни, че един парфюм е способен да повиши самочувствието ви, да привлече околните и да остави траен спомен за вас у някого.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!