Силата на етеричните масла - как да ги използваме и комбинираме

Ако сте натрупали голяма колекция от етерични масла или винаги сте искали да имате такава, но се чудите как да извлечете максимална полза от тях, ние ще ви помогнем!

Как да ги използваме?

  • Дифузер

Вероятно сте ги виждали, в различни и красиви форми и това ги прави чудесно допълнение към интериора, като същевременно ще допринесат за вашата вътрешна хармония. През деня опитайте стимулиращи и енергизиращи аромати, а вечер се насладете на някой, който ще ви отпусне.

  • Вдишване

Най-лесно може да прогоните мислите си или да намалите, така досадното главоболие, като втриете 1-2 капки върху дланите си или просто вдишате директно от отворено шишенце.

  • Масаж

Следващият път, когато отидете на масаж или правите такъв вкъщи, прибавете няколко капки етерично масло. Техните концентрирани съставки са способни, дори да помогнат при премахването на целулит!

  • Вана

Обичате дългите вани и ви действат наистина успокояващо? Представете си каква наслада бихте получили, ако към нея добавите и малко количество от аромата, който обожавате! Избягвайте използването на канела, касия, риган, вечнозелени растения и лимонена трева, тъй като те могат да раздразнят чувствителната кожа.

  • Локално приложение

Най-честите места за прилагане, са стъпалата, областта на гърдите, слепоочието и пулсовите точки. Внимавайте, тъй като не всички масла или марки са безопасни за локално нанасяне. Обърнете внимание на опаковката и поясненията от производителя.

Как да ги комбинираме?

  • Спокойни сънища

Комбинирайте две капки бергамот и по една капка пачули и ветивер. Бергамотът ще допринесе за дълбоко чувство на спокойствие, дори намалява тревожността, докато пачули и ветивер балансират тялото ви за спокоен сън. Добавете ги към дифузера и се отпуснете.

  • Релаксация и намаляване на стреса

Добавете 7 капки ветивер и 3 капки лавандула към ваната и се насладете на невероятния аромат.

  • За подобряване на настроението и енергия

За положителен заряд през деня и енергия за работа или учене, смесете 3 капки тамян, лавандула и бергамот. Поставете ги в дифузера си.

  • Отпускане на напрегнати мускули

За масаж, след тежка тренировка или дълъг поход сред планината, комбинирайте по 8 капки кардамон, лавандула и розмарин, с ¼ чаша масло от жожоба.

Как да направим лесно дифузер вкъщи?

Вече споменахме красивите дифузери, които се продават, но повечето струват доста. Направете си сами, като първата стъпка е да подберете шишенце/бурканче, което да изглежда добре. Смесете етеричните масла, директно в него и поставете няколко бамбукови клечки, като преди това отрежете острите им върхове. Най-хубавото, че може да декорирате по свое усмотрение.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!