5 причини за появата на торбички под очите

Когато става въпрос за тъмни кръгове под очите, първото което ни хрумва е, че те са породени от липса на сън. Всъщност, недоспиването невинаги е главният източник и ключът към решението може да се крие другаде. Ако и вие сте от хората, които така и не успяват да се отърват от този досаден проблем, може да намерите полезна информация по-долу. Подготвили сме ви 5 причини, сред които е много вероятно да намерите истинския виновник.

1. Твърде много слънце

Излагането под ултравиолетови лъчи всекидневно, при това без слънцезащитен продукт, може да увреди клетките в епидермиса и най-вече производството на колаген, който поддържа кожата под очите ви стегната. За да се предпазите още по-ефективно, носете шапка и слънчеви очила.

2. Наследственост

Ако торбичките под очите ви не изчезват, дори след 8 часа сън всяка нощ, силно вероятно е те да произтичат от семейството ви. Да, за съжаление, наистина има хора, при които естествената пигментация, в тази зона, е по-тъмна. Не се притеснявайте и не обвинявайте роднините си, съвременната дерматология е измислила решение и ако проблемът ви е генетичен, специални лазерни процедури, могат да изсветлят тъмните ви кръгове.

3. Премахвате грима си грешно

Или не го правите изобщо! И в двата случая, лесно може да раздразните нежната кожа под очите. Не забравяйте, че в тази зона, тя е най-тънка и деликатна. Ако прилагате сила при почистването или го оставите за сутринта, като резултат ще получите тъмни кръгове и торбички. За супер нежна грижа, тествайте почистващо масло, което с лекота ще отстрани най-упоритите спирала, очна линия и сенки.

4. Често си похапвате солени ястия

Високото съдържание на натрий, като при fast food, може да предизвика задържане на вода в тялото и в зоната под очите ви. Това, разбира се, ще образува подуване. За да се преборите със задържането на течности, пийте повече вода. Изберете и крем за околоочната зона, който съдържа кофеин, защото тази мощна съставка помага за свиване на кръвоносните съдове.

5. Остаряване

С течение на годините, мускулите и тъканите отслабват и кожата ви става по-тънка. Естествената загуба на колаген и мазнини, може да предизвика потъмняване в областта. Крем, със съдържание на ретинол, ще ускори производството на нови клетки.

Съществуват още няколко фактора, които са обвързани със здравословното състояние на вашия организъм. Понякога причината може да се крие в хормонален дисбаланс или проблеми с бъбреците. Съветваме ви, ако торбичките под очите и тъмните кръгове никога не изчезват, да се консултирате с лекар, който може да уточни от къде се заражда проблема.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!