Перфектна кожа през лятото без усилия

Лятото е в разгара си и се чувстваме длъжни да ви разкрием няколко супер лесни и изпробвани трика за свежа и неустоима кожа, при това постигнати с минимални усилия.

Кратки и хладни душове

Запомнете, 5 минути с хладка вода са задължителното условие за летен душ. Дългите бани, съпроводени с топла вода, водят единствено до суха и не толкова добре изглеждаща кожа. Винаги използвайте силно овлажняващи средства за измиване, за да сте сигурни, че си доставяте необходимата хидратация.

Слънцето, нашият не толкова добър приятел

Няма да спрем да споменаваме слънцезащитата, за да я превърнем във ваш навик. Нали не искате вредните ултравиолетови лъчи да образуват бръчки или пигментни петна? Това е причината задължително преди да напуснете дома или офиса, да нанесете SPF върху кожата си. Спрейовете са отличен избор, тъй като спокойно може да ги впръсквате върху грим и да повтаряте приложението през деня.

Пийте много вода

И когато казваме много, имаме предвид наистина голямо количество. Въздухът през летните дни често е доста сух, температурите високи и тялото ви неистово има нужда от хидратация. 2 литра и половина на ден са  необходими, за да поддържате нормален баланс в тялото си. Съвет: ако консумирате кофеинови напитки, удвоете количеството вода!

Заредете хладилниците с… плодове

Без да подозирате два от любимите ви плода са супер ефективно средство за оцеляване през лятото и поддържане на кожата свежа. Динята е богата на антиоксиданти и доставя уникална хидратация, която доста помага по пътя към зашеметяващ тен. Така че хапвайте на воля.  Другият плод е ягодата - бъдете сигурни, че лицето ви ще я обикне повече от вас. Тя е най-добрият инструмент за равен тен. Разрежете наполовина и с помощта на вилица надупчете средата, след което разнесете по лицето си, с кръгови движения. Оставете за около две минути и изплакнете. При редовна употреба, тази процедура е способна да изсветли пигментните петна, от които силно искате да се отървете.

Най-добрият летен скраб, направен от вас

Знаем, че премахването на мъртвия слой клетки по повърхността на кожата е изключително важно. Всъщност, през летния период е добре скрабът да бъде по-нежен и хидратиращ, за да не изсуши допълнително епидермиса. Рецептата, която сме ви подготвили, притежава също стягащо и антицелулитно действие. Звучи страхотно, нали? Постига невероятни резултати, затова нямаме търпение да я споделим с вас! Ключът към мечтаното плажно тяло съдържа: ½ ч.ч финозърнеста морска сол; ½ ч.ч фино смлени кафени зърна; ¼ ч.ч сусамово масло; ½ ч.л. (или около 20 капки) евкалиптово етерично масло. Смесете съставките в малка купа. Скрабът използвайте под душа, като нанасяте с масажни движения върху подсушена кожа. Отделете малко време, за да активирате съставките. Изплакнете добре.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!