В най-женския месец: щастието започва с грижа за себе си

Няма по-подходящо време да започнем да се грижим за себе си от днес. Отлагането за новата седмица или година е просто търсене на причина. Да, търсим най-различни оправдания, за да си откажем необходимата грижа. Липса на средства, на време и още куп неща, с които всъщност можем да се справим, стига да искаме! Не ни е нужен повод, за да отдадем необходимото на кожата и косата си, но кой празник е по-подходящ, за да се поглезим с качествена козметика и да си дадем обещание от най-женския - 8-ми март? 

Усмихваме се на живота напук на възрастта

Колко пъти сте отказвали на себе си, за да обърнете внимание на някой друг или нещо? На децата, да работите от вкъщи след работа, заради крайния срок, да изчистите основно днес, защото утре очаквате гости? Ежедневните ангажименти са безкраен списък, който никога няма да свърши. Общото мнение да бъдем полезни за обществото и след това на себе се е нещо, което се възпитава още в детска възраст. Време е да разчупим стереотипите и да направим свое мото това, че можем да бъдем пълноценни само когато се грижим за себе си и се обичаме!

Има още едни предразсъдъци, пред които е изправена съвременната жена. Да не се усмихва прекалено много, да не се излага на слънце, да не изразява прекалено много емоции с лицето си. Всичко това, за да се избегне появата на бръчки и пигментни петна. Това, което ни приближава към преждевременното стареене обаче е не щастието, което ни кара да се смеем, а системното пропускане на грижата за кожата. 

Всичко е поправимо, ако наистина използваме предстоящия празник за добри цели, а защо не и да го превърнем в женски месец и така до безкрай. Подберете правилните продукти за вашия тип кожа и изградете ежедневна рутина, която да изпълнявате без извинения. Може би го чувате навсякъде около себе си и ви се струва като клише, но определено ще промени начина, по който изглежда и се чувства кожата на лицето ви.

Стъпка по стъпка към красотата

Множеството различни наименования на продуктите ви объркват и дори се превръщат в причина, която може лесно да ви откаже от първоначалната мотивация да стартирате разкрасителния режим на кожата? В следващите редове ви представяме бърза и полезна класификация на продуктите, които не бива да пропускате.

Правило №1, което никога няма да ни омръзне да повтаряме, е старателното и редовно почистване на лицето. Не само от грима, но и от всички вредители, които попадат върху епидермиса и не виждаме с просто око. Изберете продукт на мазна основа, който успява да разгради безпроблемно дори водоустойчивите формули на декоративната козметика. Преди да възразите, бързаме да ви успокоим, че това по никакъв начин не би повишило естественото омазняване на кожата. Качествените продукти от този тип са обогатени с растителни масла и екстракти, които поддържат в норма естественото pH, хидратират, подхранват и поддържат нормалната функция на клетките и мастните жлези.

Продължете с тоник, който улеснява проходимостта на полезните вещества към дълбоките слоеве. Той има задачата да хидратира добре кожата и да отстрани и последните остатъци от замърсяванията. По този начин осигурява максимална ефективност на следващите продукти, които използвате. Доверете се на такъв, който има богато съдържание на витамин C и растителни екстракти, които допринасят за един по-озарен вид на лицето.

В следващата стъпка към съвършенство на епидермиса следва да отделите специално внимание на серума за лице. Тук е важно да изберете такъв, който да отговаря на нуждите на вашата кожа. Именно това е продуктът, който извършва най-важната “операция” върху нея. Най-добре е да съчетава няколко функции и помага да се преборите със следите от минаващото време или влиянието на външните фактори. Наличието на ниацинамид, известен още като витамин B3 е добър вариант. Той предотвратява появата на пигментни петна, като връща в норма производството на меланин от клетките. Добре е съставът да включва и някоя от полезните киселини, например гликолова. Именно те създават деликатен пилинг ефект, който намалява дълбочината на бръчките.

Завършвайте разкрасителната си рутина с нанасяне на хидратиращ крем за лице, който “да запечата” всички полезни вещества и влагата в епидермалните слоеве. В тази последна стъпка влиза и кремът за околоочен контур. Съветът, който ви даваме е да разграничите двата продукта. Епидермисът в зоната на очите е значително по-тънък и се нуждае от съответната формула, която да се погрижи за него.

Радвайте се на всеки слънчев лъч

Слънцето не е наш враг и не е редно да го обвиняваме несправедливо за всяко новопоявило се несъвършенство. Отговорността да полагаме необходимите грижи за кожата си е изцяло в наши ръце. Изберете слънцезащита за лицето с най-висок SPF филтър. Независимо дали фон дьо тенът или CC кремът, който използвате включват такъв, е добре да не пропускате този продукт в ежедневието си. 

Той е ваш верен спътник не само по време на лятната почивка или трите топли месеца, а целогодишно. Кремовете, отблъскващи UV лъчите, имат функцията и на блокиращ вредните емисии в околната среда филм. Така ви предпазва от всички възможни вредители, които могат да доведат до оксидативен стрес и преждевременно стареене.

Направете си списък с липсващите продукти от изброените и се възползвайте от предстоящия празник на дамите, за да си направите най-ценния и значим подарък - грижа!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!