Хелоуин: защо децата да не използват грим продукти и козметика за възрастни

Поведението на малките деца е проекция на държанието на възрастните. Но, за разлика от тях, винаги в детското съзнание е чисто и светло. Там живее някой измислен герой, който придружава малчовците през деня и им помага.

Те играят на майки с деца, семейство със строг баща и обичлива перфектно гримирана, ухаеща на обич майка. Театралните им “постановки” са придружени с много фантазия, но от това най-често страдат червилата и блестящите сенки на майката. Забавленията обаче могат да предизвикат проблеми, тъй като продуктите за възрастни не са предназначени за детската чувствителна кожа. 

Хелоуин визия с подходящите продукти

Децата са уязвими на консерванти и пигменти, на прекалено силни аромати. Множество токсини могат лесно да преминат през детската кожа и да предизвикат алергии. В специалната козметика за деца преобладават органични продукти и естествени компоненти. Балсами за устни, гланцове и сенки за очи с естествени багрила и растително масло, плодови комплекси с глицерин, лакове за нокти на водна основа, аромати с натурален произход и какви ли не щадящи съставки изграждат формулите за детска козметика. 

Преди празника Хелоуин практичните майки могат да вземат мерки и да предоставят на децата си истински и специални грим продукти. Така хем ще опазят гримовете си, хем ще доставят много радост и истинско забавление на децата като събудят в тях креативността и ги провокират да създадат атрактивни визии на приказни герои.

Празнични предложения:

- Детски комплект за рисуване на лице може да придаде истински боен вид на малчуганите, както и да превърне всяко момиченце в красива венецианка от карнавала или кралица, всеки малък мъж в пират, Зоро, Спайдърмен, призрак или вълшебен джин. 

 - За свежестта и блясъка на момичешките устни малките красавици могат да използват детски гланц за устни. Той ще ги накара да светнат от щастие и полетят на крилете на мечтите. Ще предпази устните им от хлад, сухота и неблагоприятни външни условия. 

 - Производителите предлагат подаръчни детски комплекти за грим с форма на приказна къщичка или прозрачна чантичка като на големите дами с мания по шопинга. Един такъв подарък ще оползотвори времето на детето и ще му даде възможност да се упражнява, заемайки ролята на възрастните, които незнайно защо винаги изглеждат специални.

За да се спасите от пакости в нощта на Хелоуин, можете да подарите много бонбони и сладкиши на децата от квартала или входа на блока, които непременно ще дойдат вечерта на празника. Те със сигурност ще се изненадат когато им дадете “лакомство” с формата на кексче, което всъщност е искряща бомбичка за вана.

Децата винаги имат нужда от вниманието на възрастните. Затова търсят всякакви начини да ги привлекат и впечатлят, да покажат колко са пораснали, изобретателни и красиви. Всеки комплект моливи за лице ще ги направи малки творци и боди арт художници, които - кой знае, навярно след време, когато уменията им станат професионални - могат да гримират дори някои от най-големите холивудски знаменитости…

 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!