Маска за коса - лекът за изтощени краища

Забележим ли, че косата ни изглежда изтощена и е изгубила блясъка си, значи е време да предприемем по-сериозна възстановителна грижа за нея. С последните морски бягства, тя е поела и допълнително количество слънчеви лъчи. Маската за коса идва на помощ, за да насочи силите си върху сухите кичури и нацъфтелите връхчета. Защо да заложим именно на този продукт и коя маска е най-подходяща за различните типове коса ти разкриваме в следващите редове.

Същност на маската за коса

Може би още не сте се доверявали на подобен тип продукт или пък се двоумите между балсам и маска за коса. Между тях определено има разлика. Някои професионални коафьори определят маската като балсам с по-интензивна формула. Този продукт е разработен с идеята да възстанови максимално ефективно кичурите, които са подложени на редовна топлинна обработка, боядисване, силно слънце, хлор и морска вода през лятото или студ, вятър и носене на шапки през зимата. Дълбоката регенерация се дължи на по-дългото време, в което консистенцията престоява върху косата. За да постигнат видими резултати, маските се оставят върху косата средно по 30 минути, а има и такива които действат през нощта и до сутринта успяват да направят косата по-здрава, жизнена и красива отвсякога. Преимуществата, които получавате с такъв тип продукт са по-голяма плътност на косъма, връщане на естественото сияние, предотвратяване на заплитането и статичното електричество и здрав скалп. Неща, които всяка дама се опитва да постигне, за да се радва на добре поддържана коса.

Как да изберем според типа коса

Навярно всички сме чували израза, че “косата си има собствено мнение.” Оставим ли я без съответната грижа, подходяща за индивидуалните ѝ нужди, със сигурност няма да се поддаде лесно на желаната от нас обработка или прическа. Ето защо е необходимо да знаем кои съставки ѝ влияят добре.

Последното, от което се нуждае слабата и тънка коса е допълнително утежняване. Доверете се на маска за коса с кокосово масло, което има лека структура и в същото време е мощен хидратант. С такъв продукт получавате грижа 2 в 1, тъй като набавя богато количество влага на кичурите, а в същото време запазва обема и дори го увеличава.

Сухата и увредена коса също се повлиява добре от предходната съставка. Всъщност, за нейното възстановяване имате свободата да се доверите на голяма част от растителните масла. Косата има нужда от старателно подхранване, а плодовете са богати на витамини и минерали и действат подобно на укрепващ материал. Кератинът също е един от задължителните компоненти за този тип коса. Той възстановява кичурите по цялата дължина и ги прави по-гладки и еластични.

Непокорната коса и тази с признаци на косопад се повлияват отлично от сходни съставки. Това не е случайно. Всъщност, за да бъдат в добро състояние имат нужда от здрав скалп. Буйните и стърчащи къдрици, които често отказват да бъдат оформени, имат нужда от съставка, която да изглади космените фоликули. Маслото от авокадо има точно такава функция, а освен това стабилизира работата на скалпа и подпомага растежа на здрави косми. 

Изборът на маска за боядисана коса често е труден, тъй като тя трябва не само да има възстановяващо действие, но и да съхрани цвета за по-дълго време. За тази цел са ѝ необходими антиоксиданти, витамини и минерали, а маслото от карите и зехтинът изобилстват от тях. 

Не позволявайте на косата си да влезе в синхрон с листопада на дърветата. Стъпете смело в новия сезон със здрави и сияйни кичури, които повтарят всяко ваше движение и карат околните да онемеят!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!