Предимства на гримовете с течна консистенция

Високите температури през лятото определено не са най-добрите условия за запазване на грима непокътнат. Потим се, кожата започва да лепне неприятно, а прахообразните продукти, които сме нанесли попиват в порите. Течните еквиваленти на обичайната декоративна козметика може да предотвратят усещането за маска върху лицето ни. В следващите редове разкриваме защо е добре да използваме течни консистенции на три от продуктите, които нанасяме ежедневно върху лицето си.

Защо да заменим прахообразните продукти с течни

С появата на тенденцията грим “без грим”, бронзантът, ружът и хайлайтърът придобиха изключително голямо значение за безупречен резултат. Те ни помагат да изваем красив контур и да създадем порцеланово гладък вид на кожата. Преминаването към течни консистенции при тези три продукта улеснява гримирането и прави визията естествена. 

На първо място, те стоят много по-леко върху кожата и не я утежняват. Остават на повърхността без да запушват порите за разлика от прахообразните такива. Осигуряват прецизност при нанасяне и не цапат. Улесняват приложението и ви спасяват в ситуациите, когато нямате точната четка подръка, тъй като можете да ги разпределите напълно равномерно и с пръсти. Не на последно място по значение е фактът, че си пасват идеално, създавайки плавно преливащ се грим без резки преходи, петна и линии.

Трикове за идеална визия

Избирайки течен бронзант за лице, това моментално ви спасява от търсенето на втори фон дьо тен за лятото, когато кожата придобива красив загар. Този тип продукт ви дава възможността да добавите няколко капки от него към вашето тониращо средство и да постигнете желания цвят и наситеност спрямо тена. Също така можете да го нанасяте като изравняващ продукт в зоната на шията, за да заличите разликата между лицето и тялото.

Заедно с течния руж получавате не само най-естествената руменина върху скулите, но и още два варианта на приложение. Може да бъде използван като нежен гланц, подчертаващ цвета на устните или пък под формата на сенки за освежаване на погледа.

Обикновено хайлайтърът е завършителният щрих на визията ви, но в течно състояние той може да се превърне в прекрасна база за грим. Няколко капки, добавени към праймера сътворяват чудеса - кожата придобива копринено гладък вид и естествено сияние и няма нужда от фон дьо тен. А добавите ли от хайлайтъра във вътрешния ъгъл на окото, получавате удивителен озаряващ ефект.

Какво още е добре да знаем

Имайте предвид, че този тип декоративна козметика се наслоява. Наситеността на цвета зависи от ефекта, който желаете да постигнете. Ако количеството, което сте нанесли първоначално ви се струва незабележимо, то можете да го подсилите като добавите още.

Не бързайте да ги заменяте с приключването на лятото, тъй като те могат да бъдат перфектното допълнение към по-плътните и покривни консистенции, които използвате през по-студените месеци. С тяхна помощ ще избегнете утежняването на кожата. Благодарение на овлажняващия си ефект, те са подходящи за всеки тип кожа, особено за нормална и суха. 

Ако предпочитате естествения вид и определено сте привърженички на комфорта в летните горещини, то обновяването на козметичния ви несесер с тези три продукта е абсолютно задължителна стъпка!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!