6 лесни стъпки към по-дълга коса

Всяко лято, сякаш във въздуха витае желанието за дълга коса. Плажни къдрици, дълги плитки и високи опашки - даа и на нас ни се прииска да сме с коктейл в ръка и красива прическа. Нека се придържаме към мотото колкото повече, толкова повече, както се изразява нашият вечен приятел - Мечо Пух и разберем как всъщност да се сдобием с мечтаната дължина. Въпреки големия брой съществуващи митове, ние сме подбрали няколко изпробвани и наистина работещи трика.

Колко често всъщност е твърде често?

Смятате, че се нуждаете от всекидневно измиване, тъй като корените ви се омазняват още след първия ден? Опитайте да промените рутината си, 2-3 пъти в седмицата е напълно достатъчно. Ако е невъзможно да изчакате толкова дълго, то изплакнете само с вода, а след това нанесете кокосово масло, за да подхраните между измиванията.
Друг фактор при честото измиване са силните продукти, които съдържат сулфати. Те отстраняват всички полезни натурални мазнини, които всъщност са супер необходими за хидратацията на скалпа ви и изсушават дължините. Успяхме ли да ви откажем от ежедневното използване на шампоан? За максимално деликатна грижа, се насочете към такъв, който да е безсулфатен.
Малък трик от големите професионалисти - изплакнете косата си със студена вода преди да излезете от банята. Отнема няколко секунди, но повярвайте ни, способна е да промени състоянието на косата ви, тъй като изглажда външния слой на косъма, като позволява задържането на влага и предотвратява огромните щети от термична обработка.

Балсамът и маската са абсолютно задължителни!

Подхранващите продукти трябва да се превърнат във ваш най-добър приятел, особено когато се стремите към здрави дължини. Те спомагат за попълване на липидите и протеините в косъма, отмити от шампоана. Погледнато от друга страна - балсамът е първата стъпка към защита срещу щетите, които ви отдалечават от желаната коса.

Разресване

Чували сте, че не трябва да разресвате косата си мокра? Може да го правите, но само и единствено, когато сте нанесли маска или балсам и използвате четка, предназначена за мокра коса. За суха - препоръчваме едри гребени и четки с естествени косъмчета.

Термична обработка

Да си го кажем направо, почти всяка дама употребява топлинен уред в ежедневието си. За да се предпазите от накъсване, изсушаване и наелектризиране, задължително добавете термозащита. Най-важно е да внимавате с градусите! Професионалистите препоръчват максимално използваните да не надхвърлят 180-190°C. При тази температура все още е възможно запазване на овлажняването вътре в косъма.

Да развенчаем мита за подстригването

Колкото по-често режем връхчетата, толкова по-бързо расте косата ни? Да, но специалисти коафьори са категорични, че това не е вярно. Растежът се случва в корените и честото посещение при фризьор няма нищо общо с бързината. Това, с което всъщност помага е отстраняването на вече изтънелите, заплетени и накъсани краища, които така или иначе ще ни лишат от дължина, блясък и здрав вид.

Витамини за растеж

Скептично ли сте настроени към витамините за коса? Те всъщност ни снабдяват с ценни хранителни вещества и предпазват от оксидативния стрес, който често ни лишава от растеж на нови кичури. А и сме сигурни, че приятните вкусове на различните добавки няма да ви оставят безразлични.

Нека не забравяме, че правилното хранене, движение и голямо количество вода, ще допълнят чудесно съветите ни по-горе. Бъдете внимателни към себе си и отделяйте всеки ден по мъничко време за грижа и със сигурност ще бъдете възнаградени.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!