Коректори за лице - цветове и функции

Постигането на перфектна визия, дори в ежедневието, изисква няколко основни продукта. Те обаче трябва да са подбрани строго за вашия тип кожа и проблема, който искате да прикриете. Коректорът играе главна роля и неправилният цвят може да съсипе иначе идеалния грим. В следващите редове разкриваме как да подберете точния и за какво служат различните цветове. Спестете си объркването и постигнете максимално равномерен тон на лицето!

Цветни коректори 

Стандартният коректор, който всички сме свикнали да използваме, е този в телесен цвят, но истината е, че неговият ред на нанасяне е последен. Често бъркаме реалното му предназначение. За да избегнете прибързаното разочарование от продукта, който току-що сте си купили, ние ви предлагаме да се запознаете с палитрата от цветни коректори

Най-разпознаваемият със сигурност е зеленият. Той се превръща в наш най-добър приятел още по време на тийнейджърските ни години, когато пъпките по лицето са най-лошото нещо в живота ни. Този нюанс обаче служи и за още един тип корекция, от която можем да се възползваме с напредване на възрастта. Смесвайки го с базата за грим, можем да прикрием идеално зачервяванията, предизвикани от куперозата.

Подобно на шампоаните за коса, лилавият пигмент на коректора съдейства за неутрализиране на жълтите и зеленикави подтонове на кожата. Те могат да ни накарат да изглеждаме болнави. Синият има подобен ефект, като освен за премахване на нездравия вид, той може да озари изморения вид на лицето под фон дьо тена или BB/CC кремовете.

Как да се сбогуваме с тъмните кръгове

На тях отделяме специално внимание. Едва ли има човек в днешно време, който си набавя достатъчно часове сън. Жълтият коректор ще се погрижи да прикрие признаците на умора, които се проявяват като лилави кръгове под очите. За тях можете да се доверите на формат писалка, с който да бъдете максимално прецизни при нанасянето. Розовите и прасковените нюанси на този тип козметика са още два помощника при борбата със сенките в околоочния контур. Първият подхожда на по-светлите тонове кожа. Той не само ги заличава, но и осигурява лифтинг ефект при увиснали клепачи. Вторият е предназначен за мургавия и шоколадов тен на епидермиса, а също така за замаскиране на обезцветени зони и видими капиляри.

Финални щрихи

Избрали сте правилния цвят, несъвършенствата са незабележими, време е за последната стъпка. Коректор с озаряващ ефект би бил идеалният завършек, който не само изравнява максимално тона на лицето и му придава сияние, но и се грижи за кожата с хидратиращи и подхранващи вещества.

Разнообразието вече не е толкова плашещо. Експериментирайте и открийте кой цвят подхожда на вашия тип кожа, за да бъдете винаги неотразими!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!