No makeup визия в 9 лесни стъпки

Една от най-големите тенденции на годината е естествената ежедневна визия. Време е да оставим тежките гримове и да заложим на натуралния външен вид. Да подчертаем очите и устните си, но да не прекаляваме с цветове и утежняващи продукти. Открийте как да станете част от тенденцията без усилие и с козметика, която вероятно вече имате.

Стъпка 1: Приоритизирайте грижата за кожата

Ключът към постигането на безупречен “грим без грим” е здравата кожата. Това е най-важната стъпка, защото основата на визията се състои в естествената красота. Изберете това, което работи най-добре за вас. Продукти, подходящи за вашия тип кожа със сигурност ще ви осигурят блестящ външен вид.

Започнете подготовката с хидратиращ крем за лице. Ако искате да покриете порите си, нанесете лека основа за грим. Завършете със слънцезащитен крем. За най-добра защита изберете SPF 30 или по-висок. Ако искате да пропуснете една или няколко стъпки, то разгледайте многофункционални продукти като праймер с SPF.

Стъпка 2: Придържайте се към кремообразни и течни продукти

Основата на “грима без грим” се крие в сияйната кожа и свежия, озарен външен вид. Това е най-лесно да се постигне с използването на кремообразни и течни продукти за лице. Те се сливат по-лесно с естествения тен и го даряват с блясък.

Стъпка 3: Не прекалявайте с фон дьо тена

Някои хора предпочитат да пропуснат изцяло тази част, докато други все пак не искат да го изоставят напълно. Фон дьо тенът не е задължителен за тази грим визия, но нанасянето на лек слой за изравняване на тена не е забранено. 

Той не е единственият продукт, който може да използвате. Има редица алтернативи, ако искате да нанесете леко покритие, което не утежнява. BB кремът е идеална основа за този грим - той осигурява равномерно покритие, съчетава праймер, овлажнител, много често SPF и лек цвят в едно. Ако търсите всички тези качества, но малко повече покритие, опитайте CC крем. СС в името означава “корекция на цвета” - той е предназначен да помогне при петна, зачервяване, хиперпигментация и тъмни кръгове под очите.

Стъпка 4: Нанесете коректор

Точно както и фон дьо тенът, коректорът невинаги е от решаващо значение за тази визия. Въпреки това е необходим, когато искаме да прикрием тъмните кръгове и досадните петна по кожата. Идеята на “грима без грим” е кожата да изглежда свежа, а не уморена.

Стъпка 5: Заложете на вътрешния си блясък

Той също е важна част от този стил. Въпреки че прахообразният хайлайтър не е напълно подходящ, има още няколко варианта, които да подчертаят естествения вид на кожата. Течният илюминатор дава фино сияния на цялото лице, вместо да подчертава само някои черти. Може се използва индивидуално или да се смесва с грима.

Стъпка 6: Използвайте бронзант като сенки за очи

Тежкият грим не е подходящ. Може да промени ефекта и фокуса от цялостната визия. Въпреки това пак можете да подчертаете очите си, използвайки по-естествен стил. Бронзантът, който нанасяте на лицето си, може да придаде чудесен контур и нежно подчертан поглед. Използвайте кремообразен продукт или стик, за най-добри резултати.

Стъпка 7: Добавете руж

Той е чудесен начин да добавите малко цвят, дори когато създавате естествен грим. 

Използвайте светли тонове и допълнете с по-тъмни, ако е необходимо. Ружът може да се използва дори и върху устните, за да им придаде натурален розов цвят.

Стъпка 8: Заложете на естествените вежди

Срешете веждите нагоре и нанесете малко гел, за да ги задържите на мястото си. Пропуснете молива и запълващите продукти, които им дават изразителен, но твърде тъмен вид. За тази визия е важно да подчертаете естествените си черти,

Стъпка 9: Използвайте спирала

Тази стъпка също е по желание. Тя е и последният щрих, който да накара очите ви да изпъкнат. Изберете спирала за удължаване на миглите и наравете очите си фокуса на цялата визия. Те ще изглеждат добре подчертани и няма да се нуждаете от очна линия или молив.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!