Какви са предимствата на безсулфатните шампоани

Ползите за здравето са точно толкова важни, колкото и красотата, затова всички ние предпочитаме да се доверяваме на екологично чисти продукти. Същото важи и за шампоаните, които използваме. Мечтаем за здрава и бляскава коса, но понякога забравяме да се запознаем със съставките на любимите си продукти и последствията от употребата им. Ние ще ви разкажем за предимствата на безсулфатните шампоани и тяхното предназначение, за да направите най-добрия избор за вашата коса.

 

 

Възстановяват структурата на косъма

Тези продукти не само почистват, но и възстановяват структурата на косъма в дълбочина. За разлика от обикновените шампоани, които са частично базирани на сяра, и имат потенциала да причинят косопад и изтъняване на косата, натуралните съставки на безсулфатните я укрепват и заздравяват. В същото време, запазват естествената влага и придават блясък и обем, които няма как да останат незабелязани.

Запазват цвета на боядисаната коса по-дълго

Друго предимство на безсулфатните шампоани е тяхната способност да запазват цвета на боядисаната коса по-дълго. Поради отсъствието на изкуствени примеси и парабени в състава им, тези продукти отмиват боята много по-бавно и запазват нюанса наситен и блестящ. По тази причина, те са изключително подходящи за хора с боядисана или третирана коса.

 

Предотвратяват проблемите на чувствителния скалп

Хората с чувствителен скалп знаят, че грешните козметични продукти могат да направят неприятната ситуация още по-неприятна. За да предотвратите проблемите с чувствителния скалп, заменете обикновения шампоан с безсулфатен и веднага ще усетите разликата. Измиващите средства, които не съдържат сулфати, са много по-нежни към кожата и не предизвикват сухота и сърбеж. Те са подходящи за хора, които страдат от себорея или други дерматологични състояния и не причиняват алергични реакции.

Задържат естествената влага в косъма

Безсулфатните шампоани имат свойството да задържат естествената влага в косъма, което оставя косата ви хидратирана и жизнена за дълго време. Благодарение на това, тя запазва своята гладка текстура и не се поддава на накъсване. По тази причина, тези продукти са особено подходящи за хора със суха и изтощена коса, които искат да разкрият нейната естествена красота. 

Подходящи са за ежедневна употреба

Според дерматолозите, измиващите средства, които не съдържат сулфати в състава си, са подходящи за ежедневна употреба. Освен че не увреждат косъма и скалпа, техните деликатни формули не дразнят очите и не предизвикват сълзи, което ги прави предпочитани пред останалите шампоани, предлагани на пазара.

Това са само част от многото предимства на безсулфатните шампоани и тяхната употреба. Ако сте се сблъсквали с някой от гореспоменатите проблеми, или предпочитате екологично чиста козметика, не отлагайте смяната на вашето измиващо средство за коса и се уверете сами в ползите от тези продукти.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!