5 български марки натурална козметика, които си струва да познаваме

В последните години натуралната козметика променя света. Все повече се замисляме дали продуктите, които избираме, са устойчиви, натурални или екологични. Те са се превърнали в част от основните ни ценности и отговорности не само към човечеството, но и към околната среда.

Българските козметични марки също не отстъпват на световната сцена, а напротив. Днес можем да открием все повече родни брандове, които се ориентират към био производството, а някои от тях дори излизат извън пределите на страната и завладяват и чужди пазари.

Wooden spoon - от кухнята до световния пазар

Тя е една от новите компании на българския пазар, но въпреки това постига чудеса за кратко време. Wooden spoon е марка за изцяло натурална козметика. Тя започва от кухнята на създателката, където забърквала съставките си и произвеждала натурални кремове, които след това раздавала на приятелките си. От тогава до днес са минали няколко години, но продуктите вече се произвеждат под името Wooden spoon, а брандът е познат в повече от 35 страни. Историята е уникална, но по-важното е, че съставът остава непроменен. Днес продължават да предлагат сурови и необработени натурални масла в комбинация с билкови екстракти.

Компанията застава зад всеки продукт, който излиза от производството им. За тях е важно активните съставки да останат живи, за да бъдат максимално ефективни и да доставят нужните подхранващи свойства за грижа за кожата. Едни от абсолютните им бестселъри са техните масла за тяло. Те са богати, изцяло органични и имат лека текстура, която бързо попива в тялото и го хидратира в дълбочина.

Collagena - силата на колагена в действие

Друга марка, която е на пазара от години насам, е Collagena. Нейната визия е да информира максимално клиентите си, за да направят правилния избор на ежедневна козметика.

Компанията вярва, че натуралното винаги е по-добро за здравето, затова и изгражда целия си каталог единствено с естествени съставки, които отговарят на високите критерии за качество. Всички продукти за тяло съдържат и 99.5% чист колаген. Въпреки че повечето от тях са популярни сред клиентите, едни от най-продаваните са техните флуиди за лице.

Hristina Cosmetics - прецизно подбрани съставки

Още един български бранд, който специализира в естествената козметика. Съставът съчетава билки и етерични масла и днес вече има над 500 продукта, които да очароват клиентите. Всяка рецепта на Hristina Cosmetics съдържа прецизно подбрани съставки, доставени от качествени световни вносители или специално избрани от богатата българска природа.

Част от серията им е посветена на масажните масла за тяло, които подхранват и хидратират кожата, а освен това подпомагат балансирането на емоционалното състояние.

Nature of Agiva - енергия за красота

Натурална, иновативна и модерна - така определя себе си марката. Тя предлага натурална козметика за лице и тяло, грижа за красотата и хармония на душата. Nature of Agiva комбинира естествените природни съставки и високотехнологичните научни открития, за да създаде истински полезни продукти, които да са ефективни и лесни за употреба. 

Всички серии са без парабени, минерални масла, изкуствени оцветители и силикони. Те съдържат еликсир от розови листа, екстракти от маслина, аромати на божур и пролетни цветя. Те улавят силата на природата и я поднасят в екологично съобразени опаковки. Най-популярните им серии включват хидратиращи кремове за ръце и лице.

Bulgarian Rose - класика в жанра

Когато говорим за български производители на естествена козметика, е невъзможно да пропуснем чудотворната българска роза. Продуктите на марката са изцяло екологично чисти. Съставът им включва натурални минерали, витамини и антиоксиданти, които са комбинирани, за да успокоят и подхранят кожата. Те имат и противовъзпалително действие. 

Целта на Bulgarian Rose е да минимизира максимално неблагоприятните ефекти на модерния начин на живот, които се отразяват върху кожата. Техните продукти са подходящи за всички типове кожа и действат изключително добре на суха, чувствителна и зряла, като придават усещане за здраве и свежест. Селекцията от продукти на марката е богата и предлага грижа за лицето, тялото и косата, но все повече популярност придобиват техните естествени масла, както и уникалните свещи за дома.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!