Как да постигнем красив маникюр у дома

Независимо дали предпочитате френски маникюр, гел лак, или семпли нокти, отделянето на време за професионална грижа е лукс, който не всеки може да си позволи. Но благодарение на разнообразието от инструменти и богатата гама цветове предлагани на пазара, вече можете да постигнете красив маникюр у дома. За да ви улесним, ние ще споделим съветите на експертите в областта и ще ви помогнем да подберете най-добрите продукти за вас.

Изберете идеалната форма

Перфектният маникюр винаги започва с избора на инструменти за идеално оформени нокти. За да постигнете желаната форма, винаги избирайте мека пила, за да предотвратите разкъсване или разцепване на нокътната плочка. Полирайте с плавни движения само в една посока, като започнете от външния ръб и продължете към центъра. Изпиляването напред-назад отслабва горния слой, което го прави податлив на нацепване.

Полирайте нокътните плочки

За цвят и блясък, които траят по-дълго, си струва да премахнете всички следи от мръсотия, масло и остатъци от предишен лак. Така ще осигурите безупречно чиста основа за новия цвят. След като сте ги почистили с ацетон, полирайте горния слой на ноктите с подходящ за тази цел инструмент. Бъдете нежни и щадящи към него, като използвате мека и гладка пила за полиране. Тя изглажда повърхността и създава естествен блясък, като същевременно премахва загрубелите ръбове и ви дава идеално подготвена основа за лак. 

Отстранете кожичките

Използвайте серум или натурално масло, за да омекотите кожичките. След това използвайте избутвач, за да ги върнете обратно в нокътното легло. Най-лесният начин да постигнете това, е като втъркате маслото директно върху кутикулите с пръсти и ги избутайте навътре, за да разкриете цялата нокътна плочка. Въпреки че в много салони изрязват кожичките, някои дерматолози не препоръчват тази процедура у дома, тъй като може да доведе до разкъсвания, рани или инфекция.

Нанесете основа и цвят

Изберете подходяща основа за лака, който ще използвате и нанесете тънък слой върху ноктите си. Освен, че ги хидратира и заздравява, този продукт прави цвета им по-устойчив и дълготраен. След като изсъхне напълно, добавете нюанса лак, който сте избрали. Опитайте се да не нанасяте твърде много пластове, за да не се събира и да съхне бързо. Започнете от основата към върха на плочката и не забравяйте да премахнете излишната боя върху четката, за да не се напука впоследствие.

 

Запечатайте с топ лак

За да защитите новия си цвят, експертите съветват да нанесете прозрачен топ лак върху него. Той запечатва нюанса и позволява на ноктите ви да получат този перфектен завършек, за който сте мечтали. Освен това, ги поддържа здрави и бляскави за дълго. Ако времето ви е ограничено, може да използвате изсушител, който намалява драстично процеса на изсъхване на лака.

Това е всичко! Готови сте да покажете вашият красив и поддържан маникюр навсякъде, където отидете. И помнете - няма правилен или грешен начин за поддръжка. Важното е да се чувствате удовлетворени от резултата, който сте постигнали.  

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!