Предимствата на ароматните свещи

Въпреки че свещите отдавна не са основен източник на светлина, тяхната популярност продължава да нараства. Те символизират празник, означават романтика, успокояват сетивата и акцентират върху стила на домашния декор. Освен, че внасят уют и топлина във всяко пространство, те се използват и за освежаване на въздуха, като създават релаксираща атмосфера и добавят приятно ухание за сетивата. Сега ще ви запознаем с някои техни предимства, от които можете да се възползвате по всяко време.


Добавят уникален аромат и свежест  

Свещите са отличен начин да освежите всяко помещение, като същевременно маскирате неприятните миризми. Те се предлагат с различни видове аромати, вариращи от билкови и земни до ефирни и чисти, от дървесни и мъжки до цветни и женствени и пр. Благодарение на огромното разнообразие на пазара, лесно може да съобразите предпочитанията си с повода и сезона, в който ги използвате.

Съживяват вашия декор  

Ароматните свещи са елегантен завършек на всяка стая във вашия дом. В днешно време, изборът им е неограничен - можете да използвате фини цветове, за да добавите мек акцент към всяко пространство или да комбинирате ярки и смели нюанси, за да подсилите въздействието им. Лавандуловите, например, създават атмосфера, подобна на спа в банята, докато тези във всекидневната внасят уют и спокойствие. Междувременно, поставени на масата в трапезарията, свещите с ухание на бял мускус помагат да постигнете романтично усещане за нежност и близост.

Имат здравословни ползи  

Грижата за психичното здраве е важен аспект за поддържането на здравословен начин на живот, а ароматните свещи помагат за създаването на идеалната атмосфера на спокойствие и релакс. Доказано е, че те премахват тревожността, като облекчават чувството на стрес. Имайте предвид обаче, че за да постигнете желания резултат, е важно да знаете съставките на свещта, която използвате. Например, ванилията подобрява настроението и ви кара да се чувствате щастливи, жасминът провокира положителни емоции, и т.н.

Подпомагат йогата и медитацията 

Паленето на свещи по време на медитация или йога е отличен начин да подобрите практиката си, а ароматът е от ключово значение. В тези случаи, най-подходящи са етеричните масла от портокал, грейпфрут, лавандула, карамфил, лайка, розмарин, и др. Те внасят чувство на спокойствие и комфорт и ви помагат да се оттърсите от напрежението и стреса, натрупани през деня.

Добавят романтичен привкус 

Независимо дали се подготвяте за първа среща, или отбелязвате годишнината с половинката си, ароматните свещи придават романтичен привкус на всяко събитие, като създават чувство на интимност и топлина. Като неизменна част от всеки специален повод, са уханията на цветя, като дива роза, лилия, и орхидея, които придават невероятна нежност на вечерта. За по-смели предизвикателства, може да изберете цитрусови нотки, които са подходящи за вана или спа с вашата половинка.

Когато говорим за свещи, който и аромат да изберете, със сигурност няма да сбъркате. Единственото нещо, което остава да направите, е да му се насладите.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!