Стилни идеи за есенен маникюр у дома

Маникюрът освежава и трансформира цялата визия на съвременната жена. Проява на лош вкус е липсата на поддръжка или поне придаване на елегантна форма. Почти всеки месец модерното момиче подновява гел лака си при своята маникюристка, а някои красавици притежават необходимите умения и инструменти да претворят върху ноктите си интересни идеи - собствени или заимствани от интернет. 

Необходими са едва 5 продукта за направа на красив маникюр в домашни условия и, разбира се UV/LED-лампа за бързото изсъхване:  

Обезмаслител - за фино изсушаване на нокътната плочка и подпомагане на доброто сцепление на базата;

Основа за нокти - изравнява нокътната плочка и я изолира от веществата в цветния пигмент на лака;

Лак за нокти - придава основния цвят, нанася се тънко в два слоя - един по един;

Топ лак - запечатва маникюра със здравина и красив блясък;

Масло за подхранване на кожички.

Есента е чудесен повод да включим към визията си топлата цветова палитра. Тя демонстрира елегантност и мекота, особено ако добавим щрих със златно допълнение. Лак със звездички, блестящи искри или декориращи кристали ще се впишат добре и ще добавят красива експресия на ръцете.

С наближаването на Хелоуин - дори порасналите момичета имат повод да се забавляват и, макар да не си признават, тайничко завиждат на децата за маските и карнавалните костюми. Дяволчета, оранжеви тикви или черепи с две блестящи декориращи камъчета вместо очи - ще придадат модерност и яркост на всеки октомврийски тоалет.

Стилното винаги е модерно, затова дори да оформим и лакираме ноктите в един цвят, те ще бъдат красиви и издържани, семпли и великолепни като интелигентно допълнение към цялостната визия. Ако монохроматичният маникюр ни се струва прекалено скучен, за да добавим шик и акцент, съвсем естествено можем да се доверим на добрия стар френски маникюр, но с по-различен вид от обичайния. Най-лесният начин е да променим цвета на бялата линия на върха на ноктите. Вместо традиционния цвят, можем да я направим по-ефектна в черно, златно, кафяво… Хрумвала ли ви е лудата идея да изпишете на върха на всеки нокът по една дума - послание? Например: Love; Heart; Luck; Star; Spirit; Rich... Ами ако тя привлече енергията на абстрактното понятие, което сме написали и много скоро то се материализира? Струва си да се пробва.

Не е честно да имаме копринени и красиви нюанси с рисунки или камъни по нокътните плочки, а пръстите и кожата на ръцете ни да е захабена - с  груби и лющещи се участъци. Ръцете и ноктите заслужават внимание не по-малко от лицето. Крем за ръце и нокти ще омекоти повърхностния слой, създавайки защитен филм, ще пази кожата от отрицателните ефекти на външните фактори особено през есента, когато хладният въздух и сухият вятър ни атакуват.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!