Брада и мустаци - как да постигнем безупречна визия

Според голяма част от женското съсловие мъжете с брада и мустаци са по-секси. Имат небрежен и в същото време добре поддържан вид. Начинът, по който изглеждат обаче включва няколко задължителни процедури, средства и инструменти за всеки, който сериозно държи на прецизната форма и линия на окосмените части по лицето си. Бръсненето изисква не по-малко от 5-6 минути на ден, докато грижата за брадата и мустаците на лицето отнема много повече време, средства и постоянна поддръжка.

Основните продукти, без които нито един мъж с брада и мустаци не може да мине са: шампоан, сапун, масло за брада, гребен за разресване и машинка за подстригване или тример за оконтуряване и фиксация на окосмените части. Добрата хигиена и поддръжка са нужни, понеже много микроби имат възможност да се развъждат в лицевото окосмяване. Покрай ежедневната консумация на храни и напитки, многократно по косъмчетата полепват частици от храна, които, ако не бъдат отстранени, правят мъха по лицето огнище за мръсотия и бактерии. Поддържането на отлична хигиена е условие номер едно за притежателите на растителност в лицевата част.

Космите на брадата са по-различни като твърдост и плътност от тези на косата, затова  са и по-непокорни. При ежедневното вземане на душ измиването с шампоан за коса или душ гел ще ги почисти някак, но няма да ги направи меки и послушни. Ето защо грижата в домашни условия изисква използването на специална козметика. Специалният състав на шампоана за брада ще омекоти, оформи и  хидратира косъма като предотврати неприятните усещания. За по-прецизно и дълбоко почистване шампоанът за брада трябва да се използва поне 2 до 3 пъти в седмицата. Съставките му почистват в дълбочина, действат омекотяващо, правят косъмчетата меки, послушни и нежни. Той подобрява еластичността, укрепва и стилизира.

Обикновеният тоалетен сапун не е особено подходящ, тъй като косъмът е по-твърд и труден за оформяне, а също и заради ефекта да изсушава кожата. Специалният успокояващ сапун за брада съдържа съставки, които не само почистват, но също подхранват и защитават кожата. Предотвратяват загубата на влага, хидратират и улесняват разресването. След измиване брадата не бива да стои мокра, затова е добре да се подсуши с мека кърпа. Продължителната влага създава условие за развитие на микроорганизми, които могат да предизвикат възпаление и сърбеж. 

За да няма сърбеж и лющене, се препоръчва използване на овлажняващо масло. Това подхранва брадата, прави я мека и я дезинфекцира. Третирането с ароматни масла ще отърве собственика от нежеланите миризми. Много от маслата за брада съдържат във формулата си витаминен комплекс и аромати. Те ухаят приятно и укрепват космените фоликули. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!