Есенна грижа за косата и тялото

Есента дойде, а с нея и контрастните амплитуди във времето, които изсушават кожата и я карат да остарява по-бързо. Забързани за поредния ден, натоварени със задачи, поставяме на преден план абстрактни понятия като договори, сделки и купища имейли, вместо да мислим първо за себе си и своето здраве. Ден след ден водовъртежът на ежедневието неизбежно ни… променя. 

Есенна грижа за косата

След знойното лято и заслужената почивка косата ни има нужда от прецизно почистване и хидратация. Почистване, за да се махнат всякакви натрупвания, загнездили се в корените, тъй като ги задушават и не им дават да дишат. Хидратация, за да защитим скалпа, да увеличим здравината и да подпомогнем растежа косата. Ако не искаме да превръщаме рафта в банята в козметичен магазин, вместо да ползваме отделни средства, може да потърсим вариант 2 в 1. Добър избор е шампоан-скраб "Дълбоко почистване и растеж на косата". Продуктът нежно ексфолира кератинизирания слой на епидермиса и внимателно отстранява остатъците от козметични продукти, активира обновяването на кожните клетки и стимулира растежа на косата. При нанасянето е необходимо да масажираме поне за 5-6 минути, за да могат почистващите съставки да отстранят себума и мъртвите клетки, след това изплакваме обилно. Когато подсушим косата с кърпа можем да нанесем подхранващо масло за коса. То ще подхрани корените, ще върне силата и здравината като придаде на кичурите страхотен блясък.

Есенна грижа за тялото

Ръцете първи показват, че кожата ни е суха. Те не страдат само от смяната на сезона, но и от постоянното третиране с антибактериални гелове - у дома, в работата, в магазините. Не е достатъчно да ги намажем само сутринта, преди излизане от вкъщи и вечерта преди лягане. Кремът за ръце трябва да бъде постоянен наш спътник. У дома, в работата и навън. Така ще можем по всяко време да го използваме и да се радваме на красиви и нежни ръце.

Нека си признаем, че критерий за повечето от нас в избора на продукт за измиване на тялото е цената/спрямо количеството, а също и ароматът. Изборът на грижа за тялото е много важен, затова не бива да правим компромис. След летните плажове кожата се лющи (особено след душ) и се регенерира естествено. Това означава едно-единствено нещо - дехидратация. За да възстановим баланса в хдролипидната бариера, трябва да заложим на козметика, изпълняваща конкретната задача. Крем душ гел с арганово масло, с алое вера, масло от жожоба или бадемово масло ще подхрани и енергизира епидермиса нежно и щадящо, поддържайки кожата влажна за дълго. Мляко за вана, душ гел или течен сапун - всичко, в чиято формула фигурира арган - е полезно. Този компонент съдържа омега 3 и омега 6. Невероятно омекотява, задържа влагата за часове и запазва младостта.

След душ е препоръчително незабавно да нанесем равномерно по цялото тяло крем за тяло, за да може да се попълни влагата. Полезни са също така емулсии или овлажняващи лосиони за тяло, обогатени масла от кокос и какао, алое и пр. Те лесно се абсорбират в кожата, осигуряват влага и подхранват. Образуват овлажняващ филм, предотвратяващ изпарението на влагата. Продукти с масло от шеа или от слънчогледово семе също имат отличен регенериращ ефект. Те съдържат висока концентрация на мастни киселини и правят кожата мека като кадифе. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!