Грижа за кожата преди и след плаж

Тъмната кожа изглежда по-секси. Тя е символ на лукс, свобода и грация. Ако искаме да запазим здрава и влажна бронзовата си кожа за дълго време след тен, трябва да имаме предвид, че грижата преди и след излагане на слънце е от изключително значение.

Малцина от нас подхождат отговорно към процеса по образуването на така желания шоколадов загар и в първия ден от почивката изведнъж кожата на тялото се оказва изложена на парещите целувки на слънцето, които само след часове се усещат болезнени. Зачервяване, болка, сърбеж, мехури и лющене - не слънцето, ние си го причиняваме, забравяйки, че събличането на дрехите може да създаде шок за организма и изгаряне с ужасни последици. Към почерняването трябва да се пристъпва постепенно, защото предизвиква изгаряния, кожни заболявания, лунички и дори рак на кожата.

За гладка кожа седмица преди почивката е добре да отстраним мъртвите клетки от повърхността на тялото със скраб. След ексфолиацията е необходимо да епилириаме участъците с нежелано окосмяване. Ако го осъществим в деня преди плаж, отворените пори могат да се зачервят, а солената морска вода ще щипе неприятно. През първите дни експертите съветват да се стои на плажа под чадър. UV лъчите действат дори на сянка. За да подготвим кожата за тен, тя трябва да е максимално заредена с влага. Това ще забави стареенето, ще я направи еластична и стегната, цветът ще стане еднакъв навсякъде. Преди да се изложим за дълго на слънце е добре да се снабдим с хидратиращ лосион за тяло или овлажняващ крем. 

Внимателно почистваме кожата под душа след слънчевата баня без търкане. Употребата на ексфолианти за премахване на мъртвите кожни клетки не е желателна - те могат сериозно да раздразнят кожата. Дори хавлията, в която увиваме чистото тяло трябва да е мека и да не търка повърхността на чувствителния епидермис. Може да нанесем на кожата мек лосион, крем или успокояващ гел за след слънчеви бани като го втриваме нежно с лек масаж. Продуктът ще успокои раздразнените участъци от излагането на ултравиолетовите лъчи. Балсам за след слънце незабавно успокоява увредената от слънцето кожа и помага за естествен вид на тена. Можем да си спестим кожни проблеми като петна, пигментация и лунички със слънцезащитен крем върху лицето и шията, който прилагаме на всеки два часа.

За да не изглежда кожата ни изморена, може да включим масаж с овлажняващо масло за след слънце, за да компенсираме влагата. То ще подобри тонуса като потуши огъня на повърхността с охлаждащ и успокояващ ефект. Не бива да изпадаме в паника, ако кожата започне да се бели - увредената кожа се регенерира. Преди плаж задължително сваляме от себе си всички бижута. Ако не премахнем часовника, пръстена или колието на врата, кожата на тялото ще потъмнее, а на тези места ще останат бели следи. Етикетите на много бижута предупреждават да не се носят на пряка слънчева светлина, както и да не влизат в контакт със солената морска вода и някои почистващи продукти като душ гелове и шампоани. Прекаленото изпотяване на тялото също може да промени цвета на метала.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!