Как да се грижим за здравето и красотата без едното да вреди на другото

Когато носехме маските, носът, устните, скулите, челюстта и брадичката ни не се виждаха. Забравихме за червилото, фон дьо тена, ружа и хайлайтъра - нямаше смисъл, а и търкането от маските, създаващи влажна среда и грим продуктите можеше да увреди тъканта и да създаде предпоставки за развитие на бактерии. Гримирахме единствено очите, за да има поне едно нещо цветно и красиво в лишеното ни от усмивката и красотата изражение.

Повечето ограничения вече отпаднаха и нямаме търпение да покажем лицето си в целия му блясък. Пандемията ни накара да осъзнаем, че няма нищо по-ценно от здравето. Хората разбраха, че здравето е много по-важно от красотата, но има начин тези две неща да бъдат в синергия, ако се насочим към доказани козметични марки - производители на безопасни продукти!

Здравословна грижа и декоративна козметика за кожата на лицето

Лицето ни жадува за глътка свеж въздух. За да му придадем сияние, кожата ни трябва да е здрава и да блести. През летния сезон влажната ни кожа не само ще привлича вниманието, но ще бъде хидратирана и освежена през целия ден. Можем да я разкрасим и подхраним с овлажнители и леки BB кремове  , а също и с нежен фон дьо тен със сияние и фина текстура.

Очите говорят

В експресията и въздействието на очите тенденцията към по-ярки цветове очна линия се запазва. А на всички фенове на класическата черна очна линия, предлагаме вариант да нарисуват тънка цветна черта плътно над черната. Погледът ще стане по-екзотичен. През тази година модерно е всичко здравословно, без съставки, които да вредят. Специалистите препоръчват да заложим на спирала за мигли с естествени пигменти, както и такава, която не само оцветява, но и подхранва миглите. Здравето е по-важно от красотата, нали? Сенките са цветни и летни.

Червила с натурални съставки и пигменти

След падането на маските устните вече се виждат, а необходимостта от колкото се може по-естествен вид и израз накара производителите да потърсят варианти за предложения с по-натурални цветове със здравословни съставки. Натурално червило за устни с естествени вещества и подхранващи масла ще хидратира и предпази устните, ще ги изпълни с красив цвят и съвършенство.

Не излизайте без слънцезащита 

Много момичета подценяват вредното влияние на слънчевите лъчи като смятат, че само когато са на плаж трябва да нанасят слънцезащитен продукт на тялото и лицето. Това е голяма грешка! През цялата година, дори в най-облачните дни, слънцето действа пагубно на кожата ни и трябва да нанасяме слънцезащитни кремове, лосиони и спрейове ежедневно, без значение какъв е сезонът. Дори да сте на сянка, у дома или в офиса, разберете, нито един прозорец и щори не могат да спрат достигането на лъчите до кожата и поставянето на пигментиращ печат по нея. През лятото много повече часове сме навън, затова през два часа трябва да подновяваме своя слънцезащитен крем с максимална защита. 

Дезинфектантът - нашият Covid бодигард 

Пандемията затихва, но все още не си е отишла, затова винаги в чантата ни трябва да има надежден дезинфекциращ гел за ръце или спрей, който, освен основната функция да убива микробите, трябва да не дразни и да не изсушава кожата на ръцете ни. След всяко здрависване, пипане на дръжка на врата, натискане на копче на асансьора, докосване на стол в заведение, кранчета на мивки на обществени места - колкото да е педантично, необходимо е да дезинфекцираме ръцете си с подходящ за целта надежден продукт. Само така ще избегнем нежелани изненади от съдбата. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!