4 заместителя на популярни терапии, които да прилагаме сами вкъщи

Да имаме алтернатива винаги е добре. Напредъкът в технологиите и козметичната индустрия предлага пред нас безброй възможности и за радост вече спокойно можем да пропуснем едно или две посещения при дерматолога си, без да губим ефектите на любимата терапия. Вижте как с минимални усилия у дома можете да заместите 4-те най-популярни терапии.

Химичен пилинг

Химичният пилинг има множество действия, но най-често се използва за подобряване на акне и изравняване на тена. Силните химични ексфолиращи терапии е добре да бъдат извършвани в контролирана среда и от компетентно лице, тъй като неправилното им приложение може да доведе до влошаване на проблемите или образуване на възпаление. Всъщност, не е нужно да залагате на по-силните продукти на пазара, за да поддържате клетъчното обновяване. Бадемовата или млечната киселина са отличен избор що се отнася до изсветляване на епидермиса. Друга чудесна опция е употребата на 5%-това гликолова киселина. Обърнете внимание, че при използването на подобен вид продукти, слънцезащитата трябва да бъде неизменна част от ежедневната ви грижа.

Дермапланинг

Това е популярна терапия, която можем да прилагаме и сами вкъщи. Тя отстранява повърхностния слой клетки, нежеланото окосмяване и ускорява процеса на обновяване. Голяма част от дерматолозите обаче споделят, че е по-добре да заместите физическите ексфолианти със слаби химични такива, тъй като при по-агресивна употреба можете да причините микроразкъсвания или други травми. Насочете се към продукти, съдържащи алфа хидрокси киселини (млечна или гликолова) или BHA (салицилова) като почистващи гелове, серуми, кремове, тонери и пр. Не забравяйте да извършите тест за поносимост на малка зона от тялото преди да нанесете върху цялото си лице.

Хидрафейшъл

Процедурата включва едновременно почистване, подмладяване и комплексна грижа за кожата на лицето. След нея епидермисът е добре хидратиран, сияещ и съживен. Чудите се как да постигнете този ефект вкъщи? Отделете кратко време и с помощта на няколко стъпки ще почувствате кожата си обновена. Започнете с обичайното почистване, след което нанесете лек пилинг продукт като гликолова или салицилова киселина, за да отстраните мъртвите клетки и да позволите на новите да достигнат повърхността. Тези химични ексфолианти могат да бъдат заместени със серум с витамин C, който действа срещу вредното въздействие на свободните радикали и изсветлява успешно тона на лицето. Завършете с обичайния си крем за лице. А на тези, които разпознават в тези стъпки ежеседмичната си грижа искаме да изкажем искрените си поздравления!

Добри форми на лицето без филъри

Ключът към отличните контури, добрите форми на лицето и стегнатата кожа е нефритеният ролер. Ежедневният масаж с негова помощ увеличава производството на колаген, което придава плътност и прекрасна еластичност на епидермиса. Освен това този инструмент ще ви помогне да успокоите кожата, да намалите подпухналостта и да сведете следите на умора до минимум. За по-забележителни резултати и приятна употреба, дерматолози съветват да нанесете преди масажа серум, масло или гел според предпочитанията си.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!