Как да изберем правилния крем за лице?

Избирането на нов крем за лице може да звучи плашещо и често води до разочарование. Приятели и познати препоръчват различни марки, обещавайки ненадминати резултати, но за съжаление при вас продуктът не действа по същия начин? Всички сме изпадали в подобна ситуация, но всяка кожа е различна и има специфични нужди. Не се отказвайте от откриването на подходящата формула! Съветите по-долу ще ви помогнат да намерите вярната посока и гарантираме, че следващата ви покупка ще бъде по-успешна от всякога. 

Послушайте кожата си

Типовете кожа могат да се сведат до 4 основни, с някои припокриващи се симптоми:

Мазна и склонна към акне кожа: Силно омазняващата се кожа обикновено има нужда от лека, гел или лосион формула. Продуктите, съдържащи алфахидрокси киселини помагат за разграждането на излишните масла, ексфолират порите и отстраняват мъртвите клетки по повърхността. Все пак, притежателите на кожа, склонна към поява на акне, трябва да внимават със съставите, включващи няколко вида киселини - те могат да породят възпаление и да влошат настоящото състояние на епидермиса. При наличие на акне, нашият съвет е да потърсите дерматолог, който да изгради персонална грижа за вашата кожа - без съмнение тя ще успее да овладее проблема.

Суха, водеща до сърбеж кожа: Сухата кожа се нуждае от по-плътна консистенция като крем или мехлем. Тези типове продукти влизат в ролята на бариера, защитавайки епидермиса от външни влияния и задържайки влагата в дълбочина. Оглеждайте се за съставки като глицерин, хиалуронова киселина, протеини и ланолин.

Нормална кожа: Късметлиите сред вас, които са горди носители на нормален тип епидермис, трябва да се насочат към козметика, която е по-плътна от лосион и по-лека от мехлем. Разнообразието е голямо, а вашата кожа не се нуждае от много - какво по-хубаво от това!

Чувствителна кожа: Хипоалергенен крем за лице, който не съдържа аромати е чудесен избор. Колкото по-изчистен е съставът, толкова по-добре. Можете да изпробвате и натурална козметика, ако отговаря на вашите нужди. 

Друг важен въпрос: Кога да нанасяме крем за лице?

Когато откриете правилния продукт - използвайте го всеки ден и не след дълго ще забележите първите положителни промени. Един съвет от нас: нанасяйте крема върху леко влажна кожа, след измиване. Водата е основен фактор за подхранения и здрав епидермис, а приложението на овлажнител ще помогне за задържането на тази вода и по-доброто ѝ проникване в дълбочина. 

Какво друго трябва да знаете?

  • Винаги обръщайте внимание на първите 5 компонента в състава - те са с най-голямо съдържание във формулата и определят нейното действие.
  • Кремовете за лице, съдържащи антиоксиданти, повлияват добре върху всеки тип кожа.
  • Можете да се доверите на продукт, който е допълнен от слънцезащита по-висока от SPF30. Защитните филтри са жизненоважни за здравата и млада кожа, а когато са добавени към ежедневния крем за лице, всичко е много по-лесно.
  • Не пропускайте да нанесете крем вечер. Докато спите, епидермисът е най-активен в своята регенерация и добрият продукт ще бъде усвоен в пъти по-добре, отколкото през деня.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!