5 начина за лесно и забавно стягане на тялото

Лято е. Дългоочакваната отпуска предстои, а фигурата ни плаче за стягане, тъй като рано или късно ще се наложи да облечем бански костюм. Ако някой ви каже, че обожава да е на диета - не му вярвайте. Никой не обича въздържанието и ограниченията в хранителния си режим. Едва ли ще бъдем очаровани обаче от факта, че всички наши приятели изглеждат елегантно, а ние едва успяваме да се напъхаме в някои от дрехите си.

Има варианти за мързеливо отслабване - лесни и в същото време забавни. Ключовата дума е повече Движение. Без изтощителни тренировки и глад до припадък. Движението ще донесе промяната в духа и тялото ни.

Движение? Добре! Но къде? 

В парка

В парка можем да караме колело, да играем федербал, да караме ролери, тротинетка, скейтборд. Джогингът и бързото ходене са за по-големите ентусиасти. Бърз поглед в огледалото, няколко козметични щрихи и можем да тръгваме. Косата ни е добре, но как да сме сигурни, че ще остане  в това състояние цели няколко часа?

При активност, всяко по-рязко движение би могло да развали прическата ни. Застраховаме я като предварително подготвим косата със стилизиращ продукт . Той ще запази формата й през целия ден.

Спортните занимания изискват възможно най-удобните обувки - маратонки и кецове. Популярни са, безспорно, но тъмната им страна е, че понякога запарват краката и ги гарнират с неприятна миризма. Възможностите да избегнем тази “екстра” са с различни имена: балсам , или пудра  против изпотяване на краката.

На басейна

Басейнът е мястото, където можем да си хванем ново гадже, а също и да се спасим от жегите. За да ни е весело, компанията е задължителна. С приятели играта с топка е разтоварваща и забавна, а стопените калории са заслужена награда. 

Ако не можем да плуваме добре, достатъчно е само да влезем в басейна и се хванем за стената му с ръце, след което да движим краката, сякаш плуваме. Няма да ни натовари, а ще даде все пак разход на енергия. За добре плуващите няма ограничения. Тук са в силата си.

При всяко излизане навън, слънчевите лъчи атакуват кожата ни. Непременно трябва да се сдобием със слънцезащитен крем, за да не търсим наесен козметични центрове, където да се здрависаме с болката от химическия пилинг - за премахване на тъмните петна.

На излет сред природата

Всяко съприкосновение с природата е благотворно, тъй като зарежда с енергия. През уикенда можем да отидем на село и помогнем на баба и дядо. Ако пък не сме особено ентусиазирани да плевим, копаем или цепим дърва, необходимо е да потърсим екопътека с дървета, поточета и водопадчета. Един или два часа ходене ще ни се отразят добре.

В гората или планината винаги се носи бутилка с вода за пиене. Добре е да бъдем проактивни срещу дехидратацията. За външно овлажняване може да заложим на хидратант, с който да се пръскаме от време на време. Кожата ни няма да изсъхне, а влагата ще я запази млада и свежа за дълго. 

В дискотеката

На колко от нас е минавала през ума мисълта, че дискотеката може успешно да замени фитнеса и да е не по-малко полезна за топене на излишните килограми? В тъмните й дебри хем ще слушаме съвременна музика, хем ще танцуваме без ограничения. Тук е мястото да репатрираме комплексите и негативните си емоции. А и да видим колко много на брой са по-зле танцуващите от нас, за да добием самочувствие.

Със сигурност ще сме си сложили  магнетичен парфюм, но определено трябва да се защитим с дезодорант против изпотяване, тъй като горещите танци активират отделянето на нежелани капчици влага под мишниците, а не искаме тази подробност да провали летния флирт, нали?

Вкъщи

У дома може да се тренира умерено, необходимо е малко място и много желание. Умерената йога или гимнастика, е въпрос на вкус. Сами определяме времето и начина. Тези, които разполагат с обръч, могат да го въртят около талията си 5-10 минути. Това е един от леките и ефективни начини да я намалят. 

Докато мием очите или зъбите си или правим любимото кафе или смути, можем да танцуваме, да подскачаме и правим всевъзможни движения. Най-малкото ще ни заредят и тонизират.

Мързеливото отслабване не иска уреди и фитнес зали. Иска малко търпение и мнооого забавление. Нека си спомним поговорката: “С каквито се събереш, такъв ставаш”. Средата играе важна роля за самочувствието и формата ни. Ако сме обградени от активни, интересни и одухотворени хора, ще се радваме на перфектно здраве и ще живеем в хармония със заобикалящия ни свят.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!