Колко време е необходимо на новите продукти, за да подействат

Преди седмица купихте нов серум, който обещава впечатляващ подмладяващ ефект, но не виждате промяна? Колебаете се дали да го захвърлите при останалите, които сте счели за неработещи? А знаете ли, че са необходими от 6-8 седмици, за да видите резултатите от даден серум? 

Погледнато най-общо, кожата се обновява на всеки 28 дни, което означава, че е необходим около месец, за да се наблюдава някаква промяна в състоянието ѝ. Все пак, всеки тип продукти изисква различен период от време за действие. Разберете какъв е той в следващите редове.

Почистващи продукти: 30 дни

Имайки предвид, че тяхното действие е моментно и след това биват отмивани, те няма как да бъдат отговорни за мощни, трансформиращи ефекти, просто ще ви избавят от всички замърсявания и излишен себум. Ако все пак страдате от сухота, уморен вид и поява на различни петна, свързани с недостатъчно измиване на лицето ви, ще са необходими около 30 дни внимателно спазване на новата рутина, преди да започнете да виждате подобрение.

Хидратиращи кремове: След първата употреба; пълни резултати до 2 седмици

Всички имат нужда от хидратация, да, дори притежателите на мазна кожа. Усещането за овлажняване и комфорт е моментално, но за да започнете да наблюдавате резултати ще са необходими 1-2 седмици последователна употреба.

Ретиноли и ретиноиди: 10 седмици; 4-6 седмици за продукти с предписание

Сигурно вече знаете, че ретинолът е най-добрият помощник за съвършена кожа, когато е използван правилно. Той унищожава акнето, намалява постепенно белезите и премахва признаците на стареене. Понякога епидермисът реагира при първите няколко употреби - възможно е да се появи зачервяване и белене, но скоро след това ще започнете да наблюдавате положителните ефекти. Ретинолите без рецепта правят кожата по-гладка след около 2 месеца, докато тези, с предписание от медицинско лице, се справят още по-бързо с видимите несъвършенства. Резултатите, разбира се, са индивидуални. Съветваме ви да планирате консултация с дерматолога си преди да започнете употреба.

Терапии за акне: от 24 часа до 12 седмици

Тук периодът варира, спрямо тежестта на проблема и режима, който се спазва. Общодостъпните продукти могат да отнемат до три месеца, за да покажат някакво подобрение. Локалните средства, предписани от вашия дерматолог, от друга страна, могат да отнемат до 6 седмици, за да се натрупат в организма. Пероралните медикаменти имат нужда от 2-3 седмици да подействат, в зависимост от предписанието.

Лосиони за тяло: 1 до 4 седмици

За да възстановите баланса на силно дехидратиран епидермис, ще са ви нужни 3-4 седмици. Ако кожата е суха, в рамките на нормалното (след баня или поради студено време, например) е необходимо не повече от 1 седмица, за да бъде отново еластична и добре овлажнена.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!