Коледни ухания у дома - подаръци с вкус и аромат

Коледа е най-хубавият празник, не само заради многото изненади и подаръци, най-вече заради топлата семейна атмосфера на спокойствие, обич и уют. Ние - жените, сме призвани да създадем у дома усещането за предстоящия празник много преди той да е дошъл. Да сътворим магията на очакването с невидима еуфория, възторг и радост, които като звънчета да запеят в сърцата.

Важна част от настройката за празника е миризмата на всякакви вкусотии и подправки - печени сладки, кексчета, меденки, бисквитки и пр.

Дали харесваме аромат на огън от запалени дърва, дъх на борова гора или меден  сладкиш с канела, джинджифил и карамфил - всеки от нас жадува да върне спомените от детството, блаженото и безгрижно време на игри и поръчки към Дядо Коледа. 

Факт е, че все повече семейства украсяват с гирлянди и блестящи топки изкуствено коледно дърво, а то няма как да ни замирише на борови иглички, смола и люспи на шишарки. Това не е проблем, десетки компании произвеждат ароматни свещи, арома лампи, арома дифузери с ябълка и канела и миришещи пръчици, с помощта на които можем да създадем наистина вкусна и уютна обстановка у дома.

Празничният дух е като вълшебен джин, който се усеща, а не се вижда. Колко хубаво би било да подарим на някого предчувствие за празника като му купим декоративна свещ с ухание на борова гора или красив аксесоар, с чиято помощ да направи атмосферата вкъщи красива и сакрална. Щом поднесем на приятел коледна ароматизирана свещ със зимни нотки, ще направим празника, а и целия му сезон изключително специален. 

Седмиците преди Коледа са време, в което да изготвим план как да прекараме почивните дни. Можем да си направим списък с любими филми, които да гледаме с любимите хора. Меню за собственоръчно приготвени лакомства. Плейлист с песни, които да създадат настроение. Сега е моментът да решим с какви ухания да се обградим, за да направим позитивно всяко наше действие. Ароматерапията неслучайно завладя света. Когато духът ни е спокоен и щастлив - и тялото е здраво, пълно с енергия.

Празничните аромати със сигурност ще накарат всяка стая в нашия дом да добие нов, различен облик, да ни накара да се чувстваме по-щастливи и умиротворени. Много от класическите зимни ухания ще запазят уюта и празничния дух дълго след като празниците отзвучат.

Всеки топъл пуловер може да бъде съчетан с уханен подарък или стилен козметичен комплект, в чийто състав има свещ. Голяма част от аксесоарите са достатъчно красиви, за да влязат в ролята на самостоятелен подарък в прекрасна празнична опаковка.

Едва ли има дзен почитател, който да не притежава арома лампа. Освен, че е много красив и стилен предмет, тя е изключително безопасна за употреба. На върха ѝ се слага восък, а в долната част се запалва малка чаена свещ. Когато тази свещ нагрее леглото с восъка, уханието започва да се разпространява и изпълва цялата къща с пиршество за сетивата.

Съпътстващи варианти на коледните ухания у дома са свещник, поставка за свещ, чаша за свещ и ароматни пръчици.

Мили момичета,

През последните месеци поводите за радост се превърнаха в дефицит. Напрежението и стреса, умората и притеснението от цялата тази неизвестност за нашето утре потискат мнозина от нас. За да преодолеем безболезнено всичко това, трябва да осъществим с чиста съвест желанията си. Да си поръчаме любимите козметични аксесоари - червила, парфюми, декоративна козметика, ароматни свещи и пр. катализатори на напрежението. Да подарим на близките за нас хора стръкче щастие, закодирано в красив подарък или аромат. Всяко от тези неща ще ни накара да се усмихнем - след това всичко ще бъде много по-лесно.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!