Органична козметика - тайни и съвети

Знаете ли, че всяка дама подлага кожата си средно на над 100 химикала, които се съдържат в ежедневната ѝ грижа и грим, още преди да е напуснала дома си сутрин?
Органичната козметика набира голяма популярност, все повече се говори за нея, а богатството от продукти се увеличава всекидневно.


Всеизвестен факт е колко по-нежна е тя към нас. Това се дължи на подхранващи вещества и  липсата на синтетични химикали и фертилизация. От минерали като магнезий, калций и цинков оксид до ботанически съставки като масло от чаено дърво, екстракт от розмарин и зелен чай - всички те действат успокояващо и защитават.

Ще ви запознаем с предимствата на органичната козметика в различните ѝ области.                                                          

Грим

Повечето декоративна козметика съдържа изключително вредни химикали, за да се постигнат различни пигменти или да се гарантира добра издръжливост. Тези съставки се отразяват лошо не само върху чувствителната кожа. Заложете на органични грим продукти, които съдържат естествени оцветители и полезни масла и кожата ще ви се отблагодари.
* Интересен факт - не трябва да бъркате органичен и минерален грим. Органичният е сформиран от растителни съставки или такива, които са отгледани без използването на пестициди. В минералния се съдържат химикали като минерални масла, парабени и синтетични оцветители.

Слънцезащита

В сезона на лятото, няма как да не споменем слънцезащита. Слънцето е един от най-вредните фактори, които влияят на нашата кожа. Пигментни петънца и фини бръчици? Не ви звучи никак добре, нали? Същевременно разнообразието от продукти е голямо и объркващо? Предизвикваме ви това лято да заложите на органичен продукт за вашата защита на плажа! Безопасен, ефективен и много приятен за използване. Ще се радвате на красив тен и наистина здрава кожа.
* Тайна - всеки органичен продукт, който съдържа титанов, цинков или железен оксид, притежава защита от ултравиолетовите лъчи.

Тяло

Кожата ни абсорбира около 60% от това, което нанасяме върху нея! Тук важи правилото – ако не можем да го хапваме, не го слагаме върху кожата си. Тялото ви ще бъде в пъти по-хидратирано, когато вредните химикали са отстранени от съдържанието на козметиката. Потърсете органични средства, които да ползвате под душа и такива след него, за да може ефектът да бъде постигнат със замах.
* Тайна - Козметиката с органичен произход има по-къс период на годност. Но не се притеснявайте, така ще я обикнете, че със сигурност ще бъде употребена преди тази дата!

Лице

Намерете аромат, който ще се превърне във ваш любимец! Нека бъде такъв, за който не можете да спрете да мислите. Богатството от масла и серуми за лице е огромно. Имайте предвид, че е възможно организмът ви да има нужда от мъничко адаптация към органичните продукти, точно както и при хранителните режими и диети.
* Тайна - Обикновено натуралните съставки са изписани на латински, а тези които са супер дълги и не можете да произнесете? Бъдете сигурни, че са химикали!

Коса

Чувствителен скалп, косопад или просто искате да поглезите косата си? Определено органичните шампоани и маски за косата са изборът, който трябва да направите. Силикони, сулфати и парабени са вън от играта. От прекалено третиране къдриците ви са само спомен? Бъдете сигурни, че органичните продукти са способни да ги възвърнат отново. Прическата ви ще бъде преобразена с великолепен блясък, обем и жизненост.
* Тайна – За здрава коса, може да включите към храненето си: орехи и бадеми, протеини като риба, пилешко месо, яйца и соя, омега-3 мастни киселини, витамини B-6, B-12 и фолиева киселина.

И запомнете, използвайки органична козметика вие се грижите и за околната среда! Повечето продукти са в минимална опаковка, която е максимално рециклируема. Органичната козметика е доказателство за взаимодействието ни с природата.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!