Makeup тенденции - есен 2020

Есента е сезон, в който препрограмираме сетивата. Приспиваме лятната енергичност и се отдаваме на спокойствие и мечти каква по-атрактивна визия да демонстрираме през многото празници, които ни очакват. Какви са тенденциите? Трябва ли непременно да ги следваме на 100 %, или можем да ги опитомим спрямо собствените критерии за стил и естетика.

Ежедневен грим

Гримьорите налагат траекторията на очна линия тип - лястовича опашка. Тя придава на погледа доза драматизъм и упоритост, красота и елегантност и не на последно място - артистичност.

Черната очна линия не се нуждае от представяне. Бялата очна линия обаче ще ни отличи от останалите. Ще ни даде заявка за финес, креативност извън шаблона на класиката и почерк на артист. Бял молив също би бил подходящ. С него очите ни ще изглеждат визуално по-големи. 

Модата при веждите е доста необичайна. Възможностите са две. Първата - веждите да бъдат полуприкрити, изсветлени до бяло. Странно, но впечатлява със скандинавски акцент. Другият начин е веждите да бъдат естествени, леко подстригани за безупречна форма, сресани нагоре и полирани с безцветен гел за вежди. Така погледът се отваря с израз на откритост и смелост към нещата от живота.

Спиралата се нанася с плътен слой, извива и удължава. Миглите привличат със своя магнетизъм и шик.

Кожата на лицето е възможно най-естествена. Тя трябва да изглежда свежа и млада. Полагаме хидратиращ дневен крем и едва забележим хайлайтър (скули, чело, над горната устна и брадичка) - за светлина, свежест и естествено сияние.

Устните са в унисон с естествения цвят на лицето. Те са допълнени с червило в телесен нюанс, обикновен вазелин или гланц.

Вечерен грим

Тук оковите на благоприличието, офис дрескодът и строгият етикет не важат. Даваме шанс на фантазиите и цветовете. Блясък на дрехи и грим в цялата колористика.

Очите са оконтурени с очна линия, но този път тя е цветна - оранжева, синя, зелена - каквато подхожда на тоалета ни. Модерно е също нанасянето на две различни и контрастни по цвят линии. По горния клепач рисуваме например лилава, а непосредствено под миглите на долния клепач - зелена. Смело, нали?

Ново предложение: течни сенки за очи. Нежният и перлен цвят ги оприличава на огромни цветни и блестящи капки.

Цветната спирала през тази есен е хит при подготовката на визията за вечерно парти или друг празничен повод. Модерни са всички цветове, с изключение на черното. Цветните мигли са като пеперудени криле. С боядисани косъмчета в цикламено или синьо със сигурност ще направим впечатление. 

Устните са горещи. За да им придадем това излъчване, избираме червила с ярки и плътни цветове. Силният пигмент е задължителен за вечерта, тъй като изкуствената светлина поглъща цветовете. Те не изглеждат достатъчно ярки, а търсим точно това. Матовите нюанси имат своята аудитория, но безспорно фаворит са гланцираните устни. Лъскави, цветни и сладки като близалка - всеки мъж ще се впечатли от сочните и чувствени блестящи устни, предварително очертани с молив в телесен оттенък.

Ружът ще направи лицето по-изразително. Нанасяме го този път на много по-голяма площ от обичайната. Скули, надолу по бузите, слепоочията и краищата на челото, дори върху клепачите.

Целият труд ще бъде напразен, ако имаме обемна или къдрава коса, която закрива две трети от нашето художествено произведение - прекрасното ни лице. Ще го покажем в пълния му блясък и авангард като се погрижим да приберем и оформим назад косата. Само така гримът и настроението ни ще бъдат на показ - изразителни и изкушаващи, многозначителни и щедри на обещания.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!