Най-честите проблеми на кожата през есента

Есенна декорация, ароматни свещи във всяка стая - изглежда сме готови за настъпващия сезон! Но промяната на атмосферните условия понякога може да бъде истинско предизвикателство за кожата. Със скъсяването на дните, вече може би сте забелязали, че лицето и тялото ви имат нужда от различна грижа. В следващите редове ви очакват най-честите проблеми, възникващи през есента и как да ги преборите.Студеният, сух вятър допринася за изсушаване на епидермиса. Летният въздух е топъл и влагата в него успява да поддържа кожата хидратирана, без да се замисляте за това. Веднъж щом температурите паднат, вие губите естествения си “овлажнител” и дехидратацията е налице. 

Един от най-лесните начини да подобрите състоянието на сухата кожа е, като промените начина на почистване. Дългите, горещи душове и силно ароматизираният сапун са сигурният път към отстраняването на естествените масла от повърхността. Насочете се към нежен почистващ продукт без сулфати и след баня, запечатайте влагата в лицето си с омекотяващ крем (получавате бонус овлажняване, ако той съдържа серамиди). Други съставки, за които да се оглеждате: мед, алое вера, морски водорасли или белтък. Тези компоненти са ценни, тъй като самите те произвеждат влага, а не просто задържат такава. Те са полезни в грижата за тялото, лицето и устните. 

Ако се колебаете дали да оставите употребата на киселини в миналия сезон, знайте, че те биха осигурили отлично равновесие в епидермиса. Хиалуроновата киселина, например, притежава не просто антистареещи свойства, но и осигурява голямо количество хидратация, тъй като има способността да задържа вода в клетките.Пърхотът също се проявява при много хора с промяната на сезона. Скалпът се изсушава и пред вас се изправят два варианта: той да остане сух или да започне да произвежда прекомерно количество себум, за да се опита да преодолее сухотата. Познайте! Да, точно така - и двете състояния могат да доведат до поява на пърхот. Когато търсите решение на проблема, опитайте с продукти, които се нанасят директно върху скалпа и имат нужда от време за действие. Шампоаните рядко оказват положителен ефект, тъй като се отмиват бързо след приложение и техните активни съставки не успяват да проникнат качествено. Важно е, козметиката да не нарушава естественото pH на скалпа, като по този начин ще избегнете допълнително раздразнение. Състоянията като екзема и псориазис често се влошават през есента. Каква е причината? През лятото съществуват прекалено много фактори, които влияят негативно на кожата. Дори ежедневната употреба на хидратиращи и слънцезащитни продукти, не минимизира напълно шансовете за поява на увреджания в този период. UV лъчите причиняват прекомерно производство на свободни радикали, което означава, че е възможно запасът от антиоксиданти в тялото ви да е изчерпан. Освен това, действието на морската вода, хлорът и сухият въздух е нарушило естествената бариера на епидермиса, а това води до по-лесно проникване на бактерии и вируси, и вероятно влошаване на съществуващи проблеми като псориазис и екзема. Есента е чудесен период да опитате нова хранителна добавка, с която лесно ще повишите запаса от антиоксиданти.Запомнете, важно е да се грижите за организма си отвън и отвътре през всеки сезон - пийте повече вода и отделяйте време за почивка. Това са най-ефективните средства за хидратация и поддържане на правилен баланс в тялото, свеждайки появата на несъвършенства до минимум.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!