Есенна грижа за ръцете

В приказките за деца най-хубавите ръце са работливите. Това твърдение е възпитателно и на практика ни учи да уважаваме работата. Днес подобна максима звучи ретро. Тежката работа и лошите метеорологични условия съсипват кожата на ръцете. Дехидратират я, тя се напуква и загрубява. Кой друг, ако не ние можем и трябва да я щадим като се отнасяме към нея с внимание и грижа - само така ръцете ни ще бъдат здрави и красиви. 

В прехода между лятото и зимата необходимо е да обърнем внимание на кожата на ръцете, да й осигурим хидратация и комфорт. Много са средствата, готови да помогнат в това отношение.

Грижата за ръцете започва с прецизния избор на измиващо средство. Дезинфектантите и спиртът станаха неразделна част от нашето обкръжение вече месеци наред. Те убиват бактериите, но прекалено изсушават епидермиса. Измиващият гел за ръце и течният сапун са за предпочитане пред бар сапуните, за които знаем, че изсушават нежната кожа. Миенето с прекалено гореща вода също е неприемливо, по-добре е да използваме топла или хладка.

Мнозина смятат, че ексфолирането допълнително ще причини сухота. Това не е съвсем вярно. Процесът по отстраняването на мъртвите клетки е най-добрият начин да се отървем от сухотата и лющенето. Пилингът за ръце отваря пътища за следващите продукти за грижа. Той е важна стъпка в поддръжката на красивата кожа. След неговата намеса тя ще е подготвена да поеме повече влага, затова и ефективността на подхранващите продукти ще се увеличи. Ако кожата е нацепена и възпалена, с ранички и микропукнатини - пилинг се извършва едва след оздравяването й. 

Третата стъпка в правилната грижа за кожата на ръцете е нанасянето на овлажняващ лосион. Това е лек продукт, съдържащ успокояващи вещества и витамини, които укрепват и подобряват еластичността. Омекотяват, абсорбират се много бързо, поради немазната си текстура. 

Дамите със сухи ръце трябва да работят по отстраняване на дехидратацията, за да спре кожата им да се лющи. Би било добре да изберат хидратиращ крем с действие, предотвратяващо загубата на влага. Чудесна възможност е също съставът да включва компоненти като натурални масла, колаген или хиалуронова киселина, тъй като са известни със своите хидратиращи свойства.

Кремът формира бариера срещу изсушаващото действие на студеното време и когато се прилага през целия ден, ще ни възнагради с мека и подхранена кожа. 

Нежният масаж по време на нанасянето ще подобри кръвообращението. През деня често мием ръцете и кремът не може да действа часове наред. Вечерта, преди сън, когато ги намажем с крем, той ще попива през цялата нощ. Ще възстанови и хидратира жадната за влага кожа. През есенно-зимния период е подходяща употребата на по-мазен продукт. За да създаде бариера срещу студа и вятъра, да предпази кожата от напукване и развитие на инфекции.

Маските за ръце често се пренебрегват, понеже смятаме, че кремът е достатъчен. Ако поне веднъж в седмицата използваме маска за ръце, нейните съставки ще проникнат в дълбочина и ще действат на ниво дерма, не само в повърхностния слой - епидермиса. Ще обновят и трансформират кожата. Тя ще стане мека и копринена при докосване. Подхранваща и успокояваща маска за ръце 1, с включен чифт ръкавици, ще подхрани и омекоти ръцете ни.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!