Секси, гладка и мека кожа - кажете чао на раздразненията след бръснене

Бръсненето присъства в ежедневието ни, но независимо от това, повечето от нас правят не една или две грешки, които водят до раздразване на кожата и понякога дори до болезнено усещане. Това определено не е начинът за постигане на безупречно гладка кожа и в този ред на мисли, подготвихме режим, който води стъпка по стъпка до заветната цел. Повярвайте ни, ще бъдете много щастливи от резултата!

1. Ексфолиране. Тази първа и изключително важна стъпка ще ви отърве от всички мъртви клетки по повърхността на епидермиса. Ще отпуши порите и ще позволи на ножчетата да се плъзгат максимално близо до кожата.

Избягвайте ексфолиация след бръснене, тъй като е възможно да раздразните кожата, която така или иначе е силно чувствителна в момента.

2. Намокрете тялото с топла вода, като се отпуснете под душа за поне 3 минути. По този начин хидратирате и омекотявате косъмчетата, което ще позволи по-лесното им отстраняване.

3. Задължително изберете продукт за бръснене. Кремът/гелът/пяната или която и да е друга консистенция ще направи процеса максимално безопасен, безболезнен и лесен. Избягвайте употребата на душ гел като заместител (въпреки, че бихме си затворили очите за много крайни случаи). Продуктите за бръснене са със специално разработени формули, които позволяват плавно и плътно по кожата плъзгане, елиминирайки възможността от протриване. Техните активни компоненти дори спомагат за дълбоко овлажняване, за да получите мечтаното гладко и меко тяло, след като излезете от банята. 

Единственият напълно забранен продукт е сапунът - той силно изсушава епидермиса и отнема естествените му масла, а това както се досещате е идеална предпоставка за зачервяване, дразнене и всички други болезнени усещания, които се въртят в главата ви. 

4. Всяка зона изисква различна посока на бръснене. Ако косъмчетата под колената растат само надолу, то тези по бедрата имат доста различно мнение по този въпрос. Водете се по тяхната посока, за да ги премахнете възможно най-добре. 

Що се отнася до интимната зона, там можете да движите бръснача по посока на растежа, но задължително избягвайте прилагането на натиск. Ако самобръсначката ви е в добро състояние, не трябва да изпитвате проблем и няма да се налага използването на сила за отстраняването на косъмчетата. 

  • Съвет: Избирайте добра самобръсначка и я сменяйте всеки месец или по-рано (ако усетите, че изпитва затруднение при придвижването). 

5. Изплакнете тялото със студена вода. Така затваряте порите и намалявате риска от поява на раздразнение. Тази стъпка може да бъде неприятна за някои, но си заслужава да опитате.

  • Съвет: След като излезете от банята не бързайте да нанасяте лосион. Оставете тялото да почине поне 20 минути и приложете успокояваща козметика. Компоненти като лайка и алое вера ще свършат чудеса.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!