Кушон - какво представлява и какви видове има

Азиатските специалисти винаги са успявали да ни изненадват с необичайни идеи в областта на красотата. Козметиката от Корея и Япония е хармонична комбинация от оригинален дизайн, балансиран състав с компоненти от естествен произход и иновативни технологии, съчетани с високо качество и практичност при използване. Точно такъв продукт е и кушонът, който бързо се превърна в незаменим за милиони жени по света. Нека разгледаме по-отблизо различните видове от това чудодейно средство и да разберем за най-популярните му форми.

Какво представлява кушонът?

Не е съвсем правилно да определяме кушонa като съвсем нов продукт в света на козметиката, както и единствено като вид фон дьо тен. Той е подобрена форма на тубичките и опаковките с различни продукти. Буквалният превод на думата “cushion” от английски е “възглавница”, така че какъвто и да е продуктът с това име, задължителният му атрибут е специална пореста гъба, напоена с дадена козметика. На това се основава и цялата концепция за кушоните, което ги и отличава от огромния брой аналози. 

Фон дьо тен

Най-познатият е кушон-фон дьо тен. Той майсторски комбинира функциите на пудра, BB крем и фон дьо тен. Изглежда като компактна пудра с две гъби, едната от които е напоена с фон дьо тен, а другата е предназначена за неговото нанасяне. Консистенцията е много лека, не създава ефект на маска, адаптира се към естествения тон на лицето и се превръща във втора кожа. Този продукт прикрива малки несъвършенства, подобрява текстурата на епидермиса, придава сияен и свеж вид. Можете също да заложите и на компактен ВВ-крем.

Кушон за устни

В lip-кушонa ще се влюбите от първото докосване. Тази миниатюрна пореста гъба заменя четките и апликаторите. С нейна помощ пигментът се нанася равномерно и изразходването му е изключително икономично. Този продукт се предлага под различна форма и цвят. Почитателите на блясъка ще оценят гланц-кушона за устни, докато любителите на сдържания кадифен финиш ще се влюбят в перфектния матов cushion

Кушон за контуриране

Можем спокойно да кажем, че кушоните, благодарение на тяхната практичност и удобна форма на употреба, имат свои представители в почти всички сегменти на красотата.  Коректорът на шведската марка IsaDora е „въоръжен“ с порест апликатор за равномерно нанасяне, за по-ефективно прикриване на несъвършенствата като малки пигментни петна и тъмни кръгове под очите. Кушонът-хайлайтър ще помогне да придадете на лицето възхитителен блясък, а двуцветният праймър-коректор изравнява тена и прикрива проблемите по лицето, които ви притесняват.

Ако само веднъж пробвате някой козметичен продукт под формата на кушон, няма да се поколебаете да напълните козметичния си арсенал с всичко необходимо само в този компактен вид. Опитайте това чудо: то ще промени цялостно виждането ви за създаване на грим веднъж завинаги и със сигурност ще останете доволни от резултата!

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!