Алое - вълшебната съставка за здраве и красота

Алоето е сред най-предпочитаните съставки в козметиката и медицината. Неговите свойства да подмладява, хидратира, успокоява и лекува възпаления осигуряват предимство на всички, които искат да запазят младостта, красотата и свежестта на кожата си колкото се може по-дълго.

В козметиката алоето се използва като овлажнител в много кремове, тоници, шампоани, маски, гелове и други продукти за борба със сухата кожа. С антибактериалното си действие успешно стимулира заздравяването на рани. 

Има много продукти с алое, които работят разнопосочно - за лице, тяло и коса. Такъв продукт е успокояващ и хидратиращ гел за лице, тяло и коса с 99% алое вера. Чувствителната, проблемна и раздразнена кожа се хидратира и регенерира, изгубената плътност се възстановява, а ензимите ускоряват регенерацията на епидермалните лезии. Противовъзпалителното действие е чудодейно за хора с акне и проблемна кожа.

Алоето стимулира производството на колаген. Задържа влагата в клетките. Добавено в състава на натурален тоник за лице с алое вера, е незаменимо при подготовката на кожата за следващ продукт от ежедневната грижа. Богатството на витамини действа в дълбочина, подхранва и регенерира тъканите. Дава отличен резултат в борбата със свободните радикали. Удължава младостта на кожата. Действа антивирусно и противогъбично, ликвидира почти всякакви кожни промени.

Вълшебното растение съдържа витамините: С, А, Е и фолиева киселина. В състава му влизат аминокиселини, протеини и минерали. Ефективното му действие като овлажнител го прави необходима и водеща съставка в голяма част от кремовете за лице. В хидратиращ крем за лице с алое вера ефектът е подхранване на епидермалните клетки, укрепване с помощта на витаминен комплекс и активно действие в борбата срещу възпалителните процеси и кожните раздразнения. Ефективната хидратация се отразява подмладяващо, стимулацията в производството на колаген задържа влагата в клетките и заличава фините линии.

Успокояващото действие на алоето е особено полезно при суха и чувствителна кожа, склонна към акне, възпаления, зачервявания и сърбеж, поражения след слънчево изгаряне и дехидратация. Създава защитна бариера срещу свободните радикали, подпомага регенерацията на клетките, подхранва и поддържа младостта.

Много шампоани съдържат в състава си алое. При чувствителен скалп именно производните от растението успокояват, ликвидират сърбежа и подпомагат заздравяването на чувствителните зони. Шампоан за коса "Алое вера" ще остави комфортно усещане за свежест като успокои раздразненията, омекоти и нежно хидратира косата в корените. Алоето ще предотврати  сухотата, възпаленията, ще успокои и регенерира скалпа. 

Въпреки световното признание на алоето и широката му употреба, при малък процент хора се наблюдава алергична реакция към него. Ако смятате, че сте твърде чувствителни, преди употребата на продукт, в чийто състав има алое, направете си тест като нанесете върху малък участък от кожата. Ако след 24 часа нямате зачервяване или други нежелани реакции, насладете се на невероятното действие на това уникално по рода си растение - вълшебна съставка за здраве и красота.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!