Какво трябва да знаем за антицелулитния масаж

Антицелулитният масаж може да се направи без проблем у дома. Той е ефективен начин за борба с портокаловата кожа и липсата на плътност. С правилната техника и постоянство можем да оформим фигурата и да изгладим проблемните зони. 

Целулитът е проблем за много жени, още повече, че не се обуславя от наднормено тегло, макар и да има такова схващане. Масово се приема, че той съпътства по-пълни  хора и бременни. Това обаче съвсем не е вярно! Портокаловата кожа може да се появи дори и при най-слабия тийнейджър. Сред основните причини за образуването му са: генетична предразположеност, хормонални нарушения, заседнал начин на живот, проблеми с кръвообращението и лимфата, диета, богата на въглехидрати, лоша структура на съединителната тъкан или неправилно функциониране на водата в организма.

Целулит - какво представлява

Най-общо казано, това са неравности, видими по кожата от разстояние. Обикновено са под формата на бучки и дупки, разпределени на напълно случаен принцип. От какво обаче се получават? Това не е мастна тъкан (която всъщност е много гладка), а фиброза и подпухване. Най-често се появяват по дупето, корема, бедрата, както и по ръцете.

Според статистиката целулитът засяга цели 90% от жените, но мъжете също не са напълно пропуснати. В зависимост от сериозността на проблема и деформацията на тялото, портокаловата кожа може да се повлияе: в леко състояние - чрез правилно хранене, физическа активност и масаж с използването на специализирана козметика; при по-тежко - чрез естетични медицински процедури, като мезотерапия и дренаж. 

Антицелулитен масаж - какво трябва да знаем

Антицелулитният масаж е едно от най-лесните и най-ефективни неща, които можем да направим, за да изгладим тялото си. Какво е добре обаче да запомним?

Заменете горещата и продължителна вана с променлив душ. Това е техника, при която се редуват топла и студена вода. Тя помага за подобряване на циркулацията на кръвта, подобно на пилинг. На проблемните зони, вместо обичайния си лосион, нанесете крем с профилирано действие. Кръвообращението пък се подобрява чрез съставки като морски водорасли и полски хвощ. Изгарянето на мазнини може да подпомогнете и например чрез L-карнитин, ретинол, кофеин или ксантин.

Не забравяйте, че антицелулитната козметика само подкрепя борбата с целулита. Най-важни за красивата фигура са пълноценните тренировки и подобряването на лимфиния поток. Може да пробвате и професионален масаж - използвайки интензивни техники и динамични движения, масажистът стимулира тялото да изхвърля токсини и подобрява кръвоснабдяването на кожата и мускулите. 

Ако обаче сте редовни и упорити, самомасажът у дома, също ще даде страхотни резултати. 

Най-важните стъпки

Винаги извършвайте движенията от долу нагоре - към сърцето.  Започнете с леко поглаждане на кожата и постепенно преминавайте към по-силен натиск. Движенията трябва да са достатъчно интензивни, за да зачервят леко кожата. Ако не постигнете този ефект, масажът е бил твърде слаб. Важно е и в никакъв случай да не прекалявате. Коремът е най-добре да масажирате с кръгови движения от ляво надясно със свити юмруци. Винаги можете да си помогнете с антицелулитен ролер, ръкавица или с масажна четка на сухо.

Хранете се балансирано, пийте достатъчно количество вода, спортувайте, радвайте се на живота и ще се чувствате много по-добре в собствената си кожа, а антицелулитният масаж само ще допълни цялостната картина на ежедневието ви. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!