Грижа за скалпа - пътят към здрава коса

Скалпът, точно както кожата на лицето, има нужда от специална грижа. Замърсявания от различен произход могат да запушат фоликулите и да образуват натрупвания, които водят до редица проблеми. Все повече специалисти се стараят да обърнат внимание и да създадат нови навици у потребителите - дълбоко почистване на скалпа, за да бъде косата винаги здрава.

Бавен растеж, безжизнени кичури, бързо омазняване или сухота - ще се изненадате колко много проблеми можете да решите само с няколко минути грижа за скалпа.

Повечето шампоани, които използваме, много лесно образуват наслояване върху епидермиса и запушват фоликулите. Лошите хранителни навици, липсата на активност, използването на термични уреди и слънчевите лъчи допълнително могат да утежнят състоянието му.

Какви продукти за скалп да използваме?

Както в традиционната грижа за кожата, така и когато става въпрос за козметика за скалп, съществуват множество различни формули и приложения.

Шампоан за скалп

Важно е шампоанът да притежава две свойства - да почиства натрупването на козметика и замърсяването (но без да отнема влага и да изсушава силно, както някои шампоани против пърхот) и да подхранва епидермиса.

Редовното почистване на корените премахва излишното омазняване и мъртвите клетки по повърхността. Ако скалпът ви е раздразнен обърнете внимание на антиоксидантни и ежедневни шампоани. Съставки, които да търсите: хамамелис, Пироктон оламин и камфорово дърво. Първият компонент осигурява отлично почистване, вторият действа антибактериално, а третият успокоява.

Скраб за скалп

Ако искате да почистите добре и в дълбочина, скрабът е чудесен избор. Той отслабва лющенето и можете да сте сигурни, че ще премахне всички натрупани замърсявания и козметика. Важно е да изберете продукт, предназначен за скалп - те притежават специално формулирани съставки и фини частици, за да не пресушат или наранят силно чувствителната кожа.

Серум за скалп

На козметичния пазар ще намерите серуми, конкретно предназначени за всеки проблем. Дали ще бъде почистващ, укрепващ или успокояващ - вие решавате кой ще ви пасне най-добре. Такъв вид козметика е прекият път за подсилване на здравето на скалпа.

Масло и терапия за скалп

Тези, които се борят с прекомерното омазняване на корените, вероятно ще прескочат тази точка, мислейки си, че маслото не е подходящо за тях, но правилно подбраната формула ще свърши чудеса и ще ви изненада! Съществуват активни формули, които противодействат на прекомерното производство на себум и насърчават растежа на здрава, добре изглеждаща коса. Терапията също носи локални резултати, което би било от полза, ако трябва да се концентрирате само върху една зона от скалпа.

Маска за скалп

Маската е подходяща за моментите, в които имате време да поглезите скалпа си. Специалисти посочват, че е добре използването ѝ да бъде два пъти седмично, когато се борите с даден проблем. Обърнете внимание на козметика, която съдържа салицилова, млечна и хиалуронова киселина - те работят добре заедно, носейки едновременно ексфолиращ, почистващ и успокояващ ефект.

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!