Автобронзанти за здравословен тен

Лято е и страшно ни се иска да имаме страхотен тен, без да понасяме съпътстващите го болезнени неудобства от пораженията на слънцето - зачервяване на кожата и лющене. Има по-лесен и здравословен начин да се сдобием с мечтания загар. Без лежане с часове наред върху шезлонга и мазане със слънцезащитни масла. Без солариуми и всякакъв досег с UV лъчи. Автобронзантът е най-добрият начин да впечатляваме с блестящ златист тен .

Съществуват обаче някои тънкости при нанасянето. Преди да си купим ускорител за тен, трябва да се съобразим с типа и цвета на кожата - налични са продукти за много светла, средна или смугла. Някои съставки допълнително изсушават епидермиса, затова, можем да изберем автобронзант, който и хидратира. Така ще постигнем безупречен, естествен и здравословен тен.

В желанието да променим цвета на лицето и тялото си трябва да внимаваме да не прекалим с пигментацията. Онези от нас, които ежедневно се гримират трябва да имат предвид, че върху прекалено тъмното лице не стои добре цветен или тъмен (опушен) грим.

Кога и как се прилага автобронзант

Автобронзантите не предпазват от слънчево изгаряне. Те не са слънцезащитни кремове, освен ако не са специално създадени с SPF защита. Няколко часа преди нанасянето им кожата се епилира, след това се обработва със скраб, за да бъдат отстранени мъртвите кожни клетки. Ако искаме да бъдем красиви на плажа, трябва да нанесем продукта поне ден преди това. Ръцете винаги се измиват добре след досег с продукта.

Нанасянето извършваме равномерно, от долу нагоре, за да не стане на ивици. Първо – краката, след това – тялото, накрая – гърба и раменете, ръцете и лицето. Ако бронзиращото средство е качествено, не оставя петна върху дрехите. Придава естествен тен и сияние, а кожата блести. Всяко следващо полагане прави нюанса по-силен. Тайната на равномерната пигментация е в нанасянето, за да изглежда тенът съвсем естесвен и да не съществува граница между карамеления цвят на лицето и контура с косата.

Изпотяването може да заличи автобронзанта. Лосион, масло или вазелин, нанесени върху третираната зона ще създадат допълнителна бариера, която да предотврати изтриването му. Приложеният веднъж продукт може да се задържи поне една седмица, ако не прекарваме часове в басейн с хлорирана вода и не търкаме мокрото тяло след това с хавлиена кърпа.

Безопасна ли е употребата на автобронзант

Някои средства съдържат дихидроксиацетон – DHA. Този химичен състав не прониква само в горния слой на кожата – там, където са мъртвите клетки, а навлиза по-дълбоко. След нанасяне на автобронзант с диходроксиацетон в състава кожата не е толкова устойчива на отрицателния ефект и пораженията от UV лъчите, а вероятността от по-бързо изгаряне е факт. Други спрейове може да съдържат химически консерванти и да причинят хроничен дерматит или розацея.

Мус автобронзант за тяло – изключително лесен за употреба. Можем да разнесем и с ръкавица, ако не искаме да си цапаме ръката. Попива бързо, действа добре и при хора с по-мазна кожа. Необходимо е да се разнесе бързо, преди да се е абсорбирал, тъй като има бързосъхнеща формула.

Спрей автобронзант за тяло – придава много равномерен цвят. Само за гърба и раменете ще ни е нужна малко помощ от приятел, тъй като тези зони са труднодостъпни. За сметка на това пък намалява риска от образуване на петна.

Лосион автобронзант  е най-подходящото средство за начинаещи. Прави кожата елестична а пигментацията не е твърде силна. Овлажнява добре, подхранва и бързо попива. Използва се един-два пъти седмично. Няма как да причини ивици.

Лосионът с ефект на постепенен тен  – нанася се в продължение на няколко поредни дни. Ефектът е по-дълготраен от този при спрея. Хидратира и потъмнява кожата, стимулира я сама да произвежда меланин. Тенът се образува по естествен начин, но по-бързо. По-устойчив е на вода, сапун и пот. Редовната употреба поддържа изкуствения загар с почти минимален разход на продукт.

Стандартният спрей-автоброонзант за лице и тяло работи успешно, ала при него трябва да се избягва носенето на бели и светли дрехи, тъй като има опасносст да ги изцапа. Ако завали дъжд, възможността за размазване е напълно реална.

Автобронзиращите кърпички за лице и тяло са удобни и лесни за употреба. Няма вероятност да предозирате продукта с тях.

90% от дамите се чувстват по-привлекателни с тен. При мъжете, които обичат да тренират и трупат мускули, бронзовият загар също е част от излъчването при здравата, атлетична фигура. Не е желателно продукт, предназначен за тяло, да се нанася върху лицето. Локалните автобронзанти се нанасят, за да носят красота и самочувствие. Трябва да имаме предвид, че изпотяване и потапяне във вода ще доведат до избледняване на тена. Премахването става с накисване във вода и изтъркване на кожата с почистващ гел, смесен с лек абразив или ръкавица за премахване на автобронзант.


Красотата е като таланта. 10% е даденост, останалото е въпрос на мотивация!

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!