Водоустойчива козметика за безупречен летен грим

Ако искаме гримът ни да трае цял ден - на плажа, във водата, в планината или на парти фиеста, се нуждаем от водоустойчива козметика. Същите мерки важат при фитнеса и джогинга.

Независимо от видовете активност и местата, чиято гравитация ни тегли през лято 2020-та, винаги трябва да сме на ниво. Не искаме изненади и метаморфози, нали… Всяка от нас държи да е Пепеляшка след намесата на вълшебната пръчица, не преди това. Този път в ролята на вълшебна пръчица ще влезе водоустойчивата козметика - фиксирана сутринта, тя може да издържи цели 12 часа. На жега, изпотяване, сълзи, изненади на времето, танци и пр.

Жена с размазана спирала, молив или червило е тъжна гледка. Потта разрушава линията на грима и го разлива във всички посоки. Това води до парене на очите, безформен вид на устните и неестетичност. Лятото е сезонът на изпотяването и високата активност. Когато обаче към традиционната козметика се присъедини естественото изпотяване, и като добавка - замърсеният въздух - тази каша води до запушване на порите и образуване на пъпки. 

На плажа също искаме да изглеждаме зашеметяващо, но това не е никак лесно. За щастие, специалистите са се погрижили за нашия комфорт и красота, създавайки хиляди водоустойчиви средства за козметика.

Водоустойчива основа за грим - NYX Professional Makeup Proof It! Waterproof Eye Shadow Primer е прекрасен продукт, фиксира сенките за цял ден. Има лек, близък до телесния, цвят. Създава безцветен филм върху клепача. Служи като буфер между кожата и следващите грим продукти. Улеснява нанасянето на всякакъв вид сенки, подсилва цветовете и ги прави още по-ярки. Задържа пигментите върху себе си и не позволява да се абсорбират или ронят.

Водоустойчив молив - M.A.C Dual Dare All Day Waterproof Liner - водоустойчивият молив и очна линия 2в1 е перфектен за опушен грим. В единия край е матова черна течна очна линия с мек апликатор, а в другия край е механичен молив-каял със същия нюанс. Моливът може да се прилага както върху външната, така и върху вътрешната линия на миглите. Издържа, без значение дали ще се къпем в морето, или ще се припичаме на шезлонга.

Водоустойчиви сенки за очи - За лято 2020 е модерен влажният едва забележим грим. С него очите изглеждат като мокри. С Bell HypoAllergenic Waterproof Mousse си осигуряваме перфектен грим през целия ден, без раздразнение и парене. Ще се радваме на интензивен, блестящ цвят, с перфектно подчертан външен вид и оптически уголемени очи. Кремообразната формула прилепва идеално към кожата и е изключително дълготрайна. Не се влияе от лошо време или миг на емоция. Постоянен комфорт и свежест. Точно това ни трябва.

Водоустойчива спирала - Too Faced Damn Girl Mascara извива чудесно и държи цял ден миглите в желаната форма, подхранва ги и им придава обем. Вода, пот, сълзи и жега - нищо не може да помрачи нашата безупречна визия с магическата спирала. Водоустойчивата формула се отстранява по-лесно, когато, първо сме приложили обикновена спирала, а след това - водоустойчивата. Комплекс от бързотопящи се восъци моментално създава отличен обем. Наличието на иновативни полимерни вещества запазва еластичността на миглите и дълготрайността. Устойчива на разтичане и разнасяне по клепачите. 

Водоустойчив коректор - Bare Escentuals Bare Minerals 16-Hour Full Coverage Concealer е добър избор. Заличава дълготрайно тъмните кръгове и следите от умора под очите. Пъпчици и акне изчезват сякаш никога не ги е имало. Водоустойчивият коректор трябва да се разнесе незабавно. В противен случай ще се появи рязка граница между третираната зона и останалата част на лицето. Продуктът е базиран на технологията Mineral Lock Long Wear, за 16-часово покритие. Изглажда, подхранва и овлажнява.

Водоустойчив фон дьо тен - Hean Camouflage Waterproof Foundation. Консистенцията му е с една идея по-плътна от тази на обичайния фон дьо тен. Препоръчително е да се нанася с влажен блендер, за по-равномерно приложение. Осигурява гладко покритие и кадифен завършек, като същевременно прикрива всички видими несъвършенства по кожата. Водоустойчивата формула гарантира перфектно излъчване, дори при внезапен дъжд или парти в басейна. 

Водоустойчива пудра - Gosh Waterproof Setting Powder. Ключовата задача на средството е да фиксира грима така, че да бъде устойчив на влага - дъжд, пот и сълзи. Гримът няма да се разтече. Прозрачната прахообразна текстура се нанася лесно, абсорбира излишния себум, осигурява елегантен мат, а леката веган формула, без парфюм, не натоварва кожата. Гладък, свеж и естествен вид на тена.

Водоустойчиво червило - Течното водоустойчиво озаряващо матово червило за устни LA Splash Studio Shine Lip Lustre е с консистенция във вид на лек мус, който нежно лежи върху повърхността на устните и им придава разкошен цвят. Удобният апликатор позволява равномерно разпределение. Водоустойчивата формула е дълготрайна, дори след хранене и консумация на напитки червилото остава непокътнато. 

Водоустойчива слънцезащита - няма нужда да ни се обяснява колко е вредно слънцето. Ценителите на красотата знаем това и всеки път предварително взимаме необходимите мерки. Традиционната слънцезащитна козметика се прилага през два часа. Водоустойчивата - ни пази през целия ден. Може да се ползва не само на плажа или по време на лятната разходка. Водоустойчивият слънцезащитен крем за тяло ще бъде наш бодигард през целия ден, ако не го избършем с хавлиена кърпа. Водоустойчивият слънцезащитен спрей е лесноприложим. Бързо се нанася и дозира с пулверизатора.

Защо водоустойчивият грим е по-различен

Водоустойчивите продукти съдържат вещества с водоотблъскващо действие. Пчелен восък, карнаубски восък, силикон, масла, диметикон, циклометикон и т. н. Тези съставки формират плътен водоустойчив филм. Запечатват лицето и не пропускат водата: отвън - навътре към кожата и от вътрешността на кожата - навън. 

Отстраняване на водоустойчива козметика

Водоустойчивата козметика се премахва с подходящите средства. След почистването на лицето с памучен тампон, напоен в двуфазен лосион или двуфазна течност за почистване на водоустойчив грим, кожата задължително се измива с гел или пяна. Капчиците вода се попиват с мека кърпа. Следващата грижа е да се подхрани кожата с крем или серум. Накрая напръскваме с овлажнител.

Когато една жена инвестира в качествена козметика, винаги може да разчита на безупречен външен вид, независимо от обстоятелствата. Визията ни не трябва да изразява малодушие. Всяка дреха, поглед, жест, щрих от грима или липсата на грим - са знаци, които, събрани заедно, рисуват характера ни. 

Казват, че “Любовта е най-добрата козметика”. Навярно е така, но едва ли представителите на силния пол биха ни забелязали без акцентите на декоративната козметика, с които заявяваме доколко самите ние се харесваме, за да ни харесат и те. 

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!