Термалната вода - природният феномен за красота

Красотата не идва от нищото. Тя е процес, в който целенасочено работим за нея. Един от вълшебните продукти за красива кожа на лицето и тялото е термалната вода. Тя е прекрасен и изключително полезен инструмент за постигане на красиво и свежо лице.

Блестящата и здрава кожа ни дава самочувствие, помага ни да се чувстваме сигурни в грима и красотата си, кара всички да ни се възхищават и да мечтаят да изглеждат като нас. Млади, свежи и жизнерадостни. 

Какво представлява термалната вода

Тя има дълбок подземен произход. Често се добива от гейзери, възникнали в близост до вулкан. Резултат е от отделената вулканична топлина и кондензирани изпарения вода. Преди да достигне повърхността на земята, термалната вода  минава през различни земни пластове и се обогатява с полезни минерали и микроелементи. Всяка термална вода има специфичен състав, в зависимост от скалите, през които преминава. Съдържа желязо, магнезий, калций, флуор, йод…

Как действа термалната вода

Освежава и успокоява кожата. Омекотява и хидратира. Връща нормалното ниво на pH. Облекчава зачервявания, а също раздразнения и сърбеж при ухапвания от насекоми. Минералите и солите действат антисептично. Предотвратяват прекомерното омазняване на кожата. Имат антиоксидантно действие и предпазват епидермиса от външни агресори. Изпълват клетките с кислород. Тушират възпаленията като унищожават бактериите. Термалната вода има осезаемо стягащ ефект. Тя служи като бариера срещу негативните фактори на външната среда - предпазва кожата от изсушаване и слънчево изгаряне през лятото, държи далече студа през зимата. Избистря и уеднаквява тена. Облекчава умората и подпухналостта на лицето и тялото, чудесно действа при уморени и подути клепачи и крака.

Кога може да се ползва

При прекомерно суха и чувствителна кожа, която се нуждае от спешна хидратация. При възпаления и кожни проблеми като акне, розацея, псориазис, болезнена епилация, за успокояване след бръснене и пилинг, за стягане на порите, при слънчево изгаряне. В горещите дни на плажа, при пътуване, особено когато придвижването е свързано с чакане на обществен транспорт или забавен пропускателен граничен режим. В офиса където климатикът изсушава въздуха. В парка, по време на тренировка… С една дума - навсякъде.

Как се нанася

За освежаване и хидратиране на лицето, нанасяме сутрин и вечер, след процедурата по почистване и измиване. Пръскаме умерено интензивно от разстояние 30 см. Изчакваме 1-2 минути да се абсорбира. Излишните капчици попиваме с памучен тампон или салфетка, за да не предозираме стягащия ефект. Добро решение е да нанесем продукта за грижа - хидратиращ крем за лице с термална вода или балсам за тяло с мед и термална вода - след третирането с нея. Свойствата ѝ подготвят кожата за следващия продукт, подсилват действието му и подпомагат неговото бързо и по-дълбоко проникване.

Когато искаме да фиксираме грима си, внимателно напръскваме след приключване на целия макиаж. Страхът, че водното съдържание ще размаже сенките, фон дьо тена, спиралата или червилото, е неоснователен. Напротив, ще ги запечата и ще удължи тяхната трайност като им придаде озаряващ ефект. За увеличаване на интензивността на сенките, преди нанасянето можем да напръскаме четката с термална вода и след това да “вземем” с нея пигментиращия продукт. Ефектът е мигновен.

Природата е най-добрият създател и комбинатор на полезни вещества. Тя е истински вълшебник, който трябва да държим близо до себе си, да се наслаждаваме на чудесата, които притежава и на драго сърце споделя с нас в името на нашето здраве и непреходната ни във времето красота.

 

ВХОД В ПРОФИЛА

Възстановяване на паролата

НИЕ ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ВАС!
ПИШЕТЕ НИ!